AutobusUnsplash/Mitchell Johnson
StoryEditor

Na opitého autobusára na východe Slovenska zavolali cestujúci políciu. Ten ich zamkol v autobuse a pešo ušiel preč

Miroslav Kamody19.03.2024., 15:30h

Cestujúci si mysleli, že vodič je opitý. Ten ich zamkol v autobuse a odišiel - a nikoho zrejme neprekvapí, že bol opitý naozaj.

Lajkuj Brainee.sk na

Cesta autobusom na východe Slovenska nabrala poriadne na obrátkach. Včera podvečer (18. marca) sa v dopravnom prostriedku do Rožňavy strhla mela s nečakaným koncom. Ako informuje polícia na svojej facebookovej stránke, v autobuse bolo 10 cestujúcich, ktoré mali podozrenie, že vodič je pod vplyvom alkoholu.

image

Mladiství pijú viac ako dospelí, ukazuje prieskum. Slovensko sa nemá čím chváliť, v konzumácii alkoholu sme na popredných priečkach

Kontaktovali preto tiesňovú linku 158. „Keď to vodič zistil, nechal autobus stáť na rázcestí v obci Háj, tržbu z autobusu vzal so sebou, zabuchol za sebou dvere a vybral sa pešo preč smerom na obec Turňa nad Bodvou,” informuje polícia. Cestujúcim sa podarilo z autobusu dostať za pomoci núdzového tlačidla.

Autobusár nafúkal

„55-ročného vodiča autobusu policajti vypátrali v obci Turňa nad Bodvou a o 18.45 podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol pozitívny, a to 0,34 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,71 promile.”

image

Autobus

Unsplash/Hobi industri

Vodičovi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz, ďalšia jazda mu bola zakázaná a o jeho treste za jazdu pod vplyvom alkoholu rozhodne správny orgán, s čím sa stotožnil aj službukonajúci prokurátor. Polícia pripomína, že fúkať môže ktokoľvek a kedykoľvek, nie len vodiči osobných áut.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 13:25