Vrchol hory AconcaguaUnsplash/Tom Cleary
StoryEditor

Slovenský horolezec sa už z Argentíny nevráti. Záchranné tímy našli jeho nehybné telo pri vrchole hory Aconcagua

ČTK20.02.2024., 10:00h

Záchranné tímy našli pri vrchole hory Aconcagua v argentínskych Andách mŕtveho slovenského horolezca, po ktorom pátrali cez víkend. Informuje o tom dnes agentúra EFE s odvolaním sa na miestne médiá. 39-ročný muž je piatou obeťou v tohtoročnej turistickej sezóne na najvyššej hore Južnej Ameriky.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa miestnych médií muž stúpal na vrchol hory vo výške 6 900 metrov nad morom sám. Pátranie po ňom začalo v sobotu, keď sa nevrátil do horolezeckého tábora.

Záchranári našli jeho telo bez života v nedeľu ráno vo výške zhruba 6 700 metrov nad morom. Podľa zástupcu polície Marcosa Paeza mužovi zrejme došli sily pri zostupe z vrcholu.

image

Nepálu došla trpezlivosť, ich hory doslova smrdia. Horolezci si budú musieť odnášať svoje výkaly z Everestu

Vrchol hory Aconcagua je v lete, ktoré práve panuje na južnej pologuli, obľúbenou turistickou destináciou. Niektorí znalci hôr však podľa miestnej tlače kritizujú, že na najvyšší vrchol Južnej Ameriky sa snažia aj dostať ľudia, ktorí sú skôr turisti ako horolezci. Slovák je už piatym človekom, ktorý zahynul na hore Aconcagua počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:21