Policajná kontrolaFacebook/Polícia Slovenskej Republiky
StoryEditor

Cestný cirkus v Novákoch. Opitý vodič dal kľúče spolujazdcovi, ten však nafúkal ešte viac promile ako on

Miroslav Kamody05.02.2024., 15:00h

Jeden prepil druhého. Nebolo by na tom nič zlé, keby si obaja nesadli do auta.

Lajkuj Brainee.sk na

Nikto nepíše bizarnejšie príbehy za volantom na slovenských cestách ako práve alkohol. Polícia sa na svojej facebookovej stránke podelila o príbeh z mesta Nováky. Hliadka zastavila 30-ročného vodiča vozidla Toyota Avensis, ktorý jazdil po uliciach.

Vyše dve promile

„Po kontrole dokladov bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorá skončila krátko po 16:00 hod. s výsledkom 2,08 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach mala ešte vyššiu hodnotu a to 2,29 promile alkoholu,” informovali muži zákona.

image

Humbuk okolo Andreja Danka neutícha. Satirické stránky spustili ďalšiu lavínu memečiek

Polícia na mieste preto vodiča obmedzila na osobnej slobode. Spolu s ním sa vo vozidle nachádzal aj spolujazdec, ktorému zadržaný muž zveril kľúče od vozidla predtým, ako ho hliadka odviedla do cely policajného zaistenia. Následne tento spolujazdec po odchode policajnej hliadky presadol za volant vozidla a z miesta odišiel.

Kamarát nafúkal ešte viac

Ďaleko však nezašiel. „Hliadka Okresného dopravného inšpektorátu Prievidza tohto muža predpísaným spôsobom po pár kilometroch zastavila a taktiež podrobila dychovej skúške. 34-ročný muž nafúkal najskôr 2,50 promile alkoholu a pri opakovanej dychovej skúške až 2,67 promile alkoholu.”

Rovnako ako jeho kamarát, aj on putoval krátko nato do cely. „Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu PZ v Prievidzi vzniesol obom mužom obvinenie z prečinu Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,” dodala polícia. Zároveň na nich podal návrh na podanie obžaloby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi. O ich ďalšom osude rozhodne súd.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 23:31