Dvojicu zachránila plávajúca saunaX/VG, Karl Oscar Strøm
StoryEditor

VIDEO Dvojica skončila s Teslou v nórskom fjorde. Z mrazivej vody ich vytiahla tradičná plávajúca sauna

TASR03.02.2024., 10:30h

Dvoch motoristov, ktorí sa vo štvrtok po havárii auta ocitli v mrazivej vode fjordu pri nórskej metropole Oslo, zachránila plávajúca sauna. Informovala o tom nórska polícia.

Lajkuj Brainee.sk na

Na videu nakrútenom svedkami nehody vidno elektromobil Tesla čiastočne potopený vo vode a dvoch ľudí na jeho streche. „Keď auto skončilo vo vode, boli vo vnútri dvaja ľudia,” napísala nórska polícia na sociálnej sieti X (predtým Twitter). „Z vody ich vytiahla plávajúca sauna,” dodala.

image

Fíni posúvajú diplomaciu zase o krôčik ďalej. Rokovania organizujú v saune

V Oslofjord pri nórskom hlavnom meste si možno prenajať niekoľko plávajúcich sáun vrátane motorizovaných. Na videu vidieť, ako sa auto potápa a vtedy ľudia z plávajúcej sauny pomôžu motoristom dostať sa z mrazivej vody.

Zohriali sa v saune

„Jeden z hostí ku mne pribehol a povedal mi, že vo vode pristálo auto. Naplno som zrýchlil a uháňal smerom k tým ľuďom,” povedal „kapitán” plávajúcej sauny Nicholay Nordahl pre nórsky denník VG. „S pomocou dvoch hostí sme ich vytiahli. V saune sa rozohriali,” dodal.

„Zachránili nám život,” povedal majiteľ auta pre denník VG. Dodal, že si myslel, že auto je zaparkované, keď stlačil plynový pedál. „Ale auto vyrazilo a spadlo do vody. Bol to strašný pocit,” vyhlásil. Pomocou odťahovacieho vozidla z vody vytiahli aj utopené auto.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 02:45