Mateus FaciomTv Globo/
StoryEditor

Brazílčana postrelili do hlavy, štyri dni sa ďalej zabával. Myslel si, že išlo o úder kameňom

Nikola Michalkova04.02.2024., 14:30h

Muža postrelili do hlavy, no on aj tak pokračoval v zábave.

Lajkuj Brainee.sk na

Predpokladá sa, že postrelenie do akejkoľvek časti tela je bolestivá záležitosť. Také zranenie si ihneď vyžaduje lekársku starostlivosť, avšak istý muž sa zabával aj napriek tomu, že bol postrelený do hlavy, uvádza sa na portáli LadBible.

Kuriózny prípad

Mateus Faciom má 21 rokov a pochádza z Brazílie. Opísal, že sa štyri dni zabával a vôbec si pri tom neuvedomil, že ho postrelili do hlavy. Napokon musel podstúpiť urgentnú operáciu, počas ktorej mu z mozgu vybrali úlomok guľky.

image

Youtuber skončil postrelený v nemocnici kvôli „pranku“. Ľudia tvrdia, že si to zaslúžil

Muža postrelili počas silvestrovskej noci, ktorú trávil v Riu de Janeiro, ale v tom čase si myslel, že ho do hlavy zasiahol len kameň. Bez toho, aby to nejak riešil, ďalej pokračoval vo svojom normálnom živote. Mateus sa dokonca aj kúpal v mori, zabával sa s kamarátmi, išiel na pláž a prešiel dvesto kilometrov. Až potom si uvedomil, že ho postrelili. Začalo to tým, že mal kŕče v pravej ruke, ktoré mu bránili aj v šoférovaní, a preto sa rozhodol navštíviť nemocnicu.

„Časť guľky mu prenikla do mozgu, čo spôsobilo kompresiu v tejto oblasti a viedlo k mimovoľným pohybom ruky,“ povedal neurochirurg Flavio Falcometa. „Keby skončila o niekoľko milimetrov ďalej, mohla spôsobiť oveľa vážnejšie poškodenie a spôsobiť mu ochrnutie ruky alebo jednej strany tela,“ dodáva.

Lekári ale veria, že mladík bude v poriadku. „Pre pacienta to bolo veľmi riskantné, ale veríme, že o 20 až 30 dní bude môcť pokračovať v normálnom živote,“ hovoria lekári.

image

Mateus Faciom

Tv Globo/

Vyšetrovanie

Polícia začala vyšetrovanie, kto Mateusa postrelil a analyzuje guľku, ktorú mu vybrali z hlavy. Mateus v rozhovore pre brazílsku televíznu reláciu Jornal Nacional vysvetlil, že guľka mu spôsobila krvácanie z hlavy, ktoré však po osprchovaní zjavne nebolo vážne, keďže sa vybral na večierok. „Myslel som si, že to bol kameň alebo niečo také. Bolo to ako zvuk výbuchu, keď vybuchne bomba, ale v mojej hlave,“ opísal.

Samozrejme, je nepochopiteľné, ako mohol štyri dni normálne fungovať s guľkou v hlave. Ani jeho matka to nedokáže pochopiť. „Je nevysvetliteľné, ako môže mať niekto štyri dni v hlave zaseknutú guľku a prežiť. Mám pocit, akoby sa môj syn znovu narodil,“ povedala.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 21:12