Martina ŠimkovičováTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Šimkovičovej ministerstvo reaguje na petíciu vyzývajúcu na jej odvolanie. Vyše 150-tisíc podpisom neverí a podáva trestné oznámenie

TASR22.01.2024., 15:00h

Ministerstvo kultúry (MK) SR podalo na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v súvislosti s petíciou na odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Dôvodom je podozrenie z manipulácie, falšovania identity i počtu signatárov elektronickej petície.

Lajkuj Brainee.sk na

Ministerstvo, zastúpené generálnym tajomníkom služobného úradu MK Lukášom Machalom, má podozrenie na podvodné konanie rôznymi spôsobmi.

image

Šimkovičová potichu obnovila spoluprácu s Ruskom a Bieloruskom. Nechce, aby umelci doplácali na vojnu

„Čísla a podpisy v petícii nereprezentujú vo všetkých prípadoch skutočne overené fyzické osoby. Čísla hlasujúcich kontinuálne narastajú lineárnym spôsobom, aj počas nočných hodín. Počet neidentifikovaných hlasujúcich a duplicitných adries hlasujúcich je rádovo v tisícoch,” uviedol rezort ako argument pre podanie trestného oznámenia pre podozrenie na „poškodzovanie cudzích práv, na neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi, neoprávnený prístup do počítačového systému, manipuláciu s hlasovaním, marenie alebo sťažovanie plnenia dôležitej úlohy štátneho orgánu”.

image

Martina Šimkovičová

TASR/Martin Baumann

Vyše 150-tisíc podpisov

Otvorená výzva na odstúpenie ministerky kultúry má do pondelkového popoludnia vyše 150-tisíc podpisov. Iniciátori výzvy vyčítajú ministerke autokratický spôsob vedenia rezortu, nezáujem o odbornú diskusiu a kroky, ktoré sú v rozpore s prijatou stratégiou kultúry a kreatívneho priemyslu.

image

TROŠKA TROSKA: Ako sa „normálni“ ľudia prestali hanbiť za svoj primitivizmus

Rovnako poukazujú i na diskriminačné a zavádzajúce vyhlásenia, prednesené prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov ministerstva.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 22:24