Peter Kotlár TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Toto je možné len na Slovensku. Jeden z najznámejších konšpirátorov a antivaxerov bude preverovať manažment pandémie

Miroslav Kamody18.01.2024., 12:00h

Nový deň, nová hanba pre Slovensko.

Lajkuj Brainee.sk na

Vláda oficiálne zriadila nový post splnomocnenca, ktorý bude preverovať manažment pandémie. Ako informuje Denník N, stal sa ním poslanec za SNS Peter Koltár, známy aj ako konšpirátor z dezinformačnej internetovej TV Slovan. O tej sme písali aj v profile Martiny Šimkovičovej - spustili ju totiž spoločne.

Antivaxer s titulom

Netrvalo dlho a na svoj zoznam nebezpečných webov zaradila aj databáza Konšpirátori. Svoj priestor ponúkali na šírenie dezinformácií - objavovali sa v nej Ľuboš Blaha, Štefan Harabin, Daniel Bombic, Rudolf Huliak, ale napríklad aj poslanci z Republiky, SNS či Smeru (áno, aj Robet Fico).

image

VIDEO Internetom sa šíri film ZLOvensko. Ukazuje dopady hybridnej vojny na Slovákov, ktorí milujú Rusko a Putina

Denník N pripomína, že hoci je Kotlár lekárom, neustále vystupoval proti očkovaniu na covid-19. Zriadenie komisie o preverení manažmentu pandémie inicioval a hovoril o ňom aj v online vysielaní TV Slovan. Potvrdil aj to, že chce skúmať zloženie vakcín. 

Bizarná skupinka

Podľa Šimkovičovej by Kotlárovi mala pomáhať Soňa Peková, česká molekulárna biologička. Tá sa v čase pandémie zviditeľnila šírením viacerých nepodložených či nepravdivých informácií o covide. Okrem iného tvrdila, že vírus bol vytvorený umelo a odmietala aj samotné očkovanie proti nemu.

image

Peter Kotlár 

TASR/Jaroslav Novák

Môžeme len hádať, na čo všetko táto bizarná skupinka pri vyšetrovaní narazí, no jedno je isté - skutoční odborníci naprieč celým svetom majú iný názor a Slovensko si zarába na ďalšiu medzinárodnú hanbu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 13:10