Pacient sa pri prevoze z psychiatrickej liečebne zmocnil sanitky.Facebook/polícia Sr - Banskobystrický Kraj, Tasr/pavel Neubauer/
StoryEditor

Pacient sa pri prevoze z psychiatrickej liečebne zmocnil sanitky. Z Banskej Bystrice unikal so zapnutými majákmi

TASR27.08.2023., 10:39h

Kuriózny prípad riešia policajti v Banskej Bystrici. Pacient sa počas prevozu zmocnil vozidla rýchlej zdravotnej pomoci a so zapnutými majákmi sa rútil po R1.

Lajkuj Brainee.sk na

V Banskej Bystrici sa v sobotu psychiatrický pacient zmocnil vozidla rýchlej zdravotnej pomoci a so zapnutými majákmi unikal po rýchlostnej ceste. Policajtom sa ho podarilo zadržať v susednom okrese. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

K udalosti malo podľa polície dôjsť v popoludňajších hodinách pri prevoze z psychiatrickej kliniky po tom, ako sa pacient začal v sanitke správať agresívne. „Dostal sa z bezpečnostných popruhov a ohrozoval zdravotníčku. Tá v obave o svoje zdravie požiadala vodiča, aby zastavil,“ priblížila polícia s tým, že zdravotníčka i vodič vozidlo následne opustili.

Unikal so zapnutými majákmi 

Situáciu využil pacient, ktorý si sadol na miesto vodiča a s otvorenými dverami a zapnutými majákmi unikal po rýchlostnej ceste smerom na Zvolen. Zadržať sa ho podarilo policajtom zo Sliača.

image

Polícia v Košiciach chytila zlodeja, ten odvtedy mlčí. Nemá pri sebe žiadne doklady, a tak nevedia zistiť, o koho ide

„Na zjazde ho už čakala policajná hliadka, ktorej sa vozidlo podarilo zastaviť a samozvaného agresívneho vodiča záchranky spacifikovala, čím definitívne ukončila jeho jazdu,“ dodala polícia s tým, že vyšetrovateľ v súvislosti s prípadom začal trestné stíhanie pre neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 06:21