Záchranári si z umierajúceho muža robili srandu.Facebook/miloslava Maceková, Tasr/ján Krošlák/
StoryEditor

VIDEO Marián spadol z bicykla, záchranári si z neho robili srandu. Sestra muža si myslí, že ho zabil ich neprofesionálny prístup

Michal Čiernik23.06.2023., 17:48h

Pri páde z bicykla si poranil mozog, no privolaní záchranári namiesto riadnej starostlivosti vtipkovali, či si pred jazdou vypil. Celú nehodu aj zásah záchranárov zachytila kamera na jeho bicykli.

Lajkuj Brainee.sk na

K nehode prišlo pred niekoľkými týždňami na cyklistickom chodníku v Martine. 60-ročnému Mariánovi tam nešťastne vošlo do cesty malé dievčatko. Jemu sa ešte muž dokázal vyhnúť, no následne stratil kontrolu nad bicyklom a spadol. Pri páde si však veľmi nešťastne a tragicky udrel hlavu.

Vystrašená mamička dievčatka, potom čo pán Marián nereagoval na jej otázky, zavolala rýchlu zdravotnú pomoc. Privolaní záchranári však situáciu vôbec nezvládli a podcenili. Z muža takmer v bezvedomí, ktorý poriadne nereagoval, si začali hneď robiť srandu, pýtali sa ho, či nepil a pristupovali k nemu ako k podguráženému cyklistovi, ktorý kvôli alkoholu spadol z bicykla.

Nehodu neprežil

Zranenie však bolo oveľa vážne. Marián si tak závažne udrel hlavu, že na následky tohto poranenia zomrel. „Brat mal ťažko poškodený mozog a bol v šoku. Krvné testy nepreukázali alkohol v krvi a je smutné, že zomrel vďaka záchranárom, ktorí neboli asi profesionáli,“ píše podľa portálu zregionu.sk jeho zronená sestra Daniela.

image

Ďalšia zbytočná smrť afroameričana po zásahu polície. Zomrel príbuzný spoluzakladateľky Black Lives Matter

Celý incident aj s následným ošetrovaním Mariána v sanitke zaznamenala kamera na jeho bicykli. Zábery odhalili neprofesionálny a laxný prístup záchranárov, ktorí nad umierajúcim mužom vtipkovali a mali aj sexuálne narážky.

Video zverejnila na Facebooku Mariánova zronená partnerka Miloslava. Záchranári sa k incidentu zatiaľ nevyjadrili. Momentálne je otázne, či by rýchlejší prístup záchranárov muža skutočne dokázal zachrániť, v tejto situácií však ich správanie vnáša do celého prípadu zbytočné pochybnosti, ktorým sa dalo ľahko vyhnúť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 20:06