Ilustračná fotografia.George Heard/Tasr
StoryEditor

V areáli prešovského gymnázia horel muž. Museli mu pomôcť hasiči

TASR31.05.2023., 13:00h

Hasiči z Prešova zasahovali v stredu predpoludním na Mudroňovej ulici v Prešove, kde bol muž zasiahnutý požiarom.

Lajkuj Brainee.sk na

Požiar si muž pravdepodobne zapríčinil sám. Vyplýva to z informácií, ktoré pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

image

Posledná úloha Milky Zimkovej. Chlieb náš každodenný uviedli v Cannes, mladá režisérka v ňom spojila tri generácie hercov

Ako spresnila, pred príchodom hasičskej jednotky na miesto udalosti bola osoba už uhasená. „Zasahujúci hasiči poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc a zabezpečili miesto pristátia vrtuľníka VZZS, ktorého posádka si následne zranenú osobu prevzala do svojej starostlivosti,” uviedla Knišová.

Na miesto udalosti bol podľa jej slov privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru, ktorý stanovil ako najpravdepodobnejšiu príčinu vzniku požiaru úmyselné konanie osoby.

„Na tiesňovej linke 155 sme prijali volanie o pomoc pre muža, ktorý mal horieť. Okoloidúci sa mu snažili pomôcť a plamene uhasili. Muž už neregoval, ale dýchal. Vyslaní záchranári ho vzhľadom na ťažké popáleniny uviedli do umelého spánku. Do nemocnice ho v kritickom stave prevážali leteckí záchranári,” doplnila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 02:07