Žena vstala z mŕtvych na vlastnom pohrebe.Twitter/diario La Nación/
StoryEditor

Žena vstala z mŕtvych na vlastnom pohrebe. Zázrak alebo chyba lekárov? Pozostalí si moment nahrali na video

Michal Čiernik13.06.2023., 14:00h

Žena z Ekvádora na svojom pohrebe prekvapila pozostalých. V rakve začala dýchať.

Lajkuj Brainee.sk na

Lekár v nemocnici v meste Babahoyo vyhlásil 76-ročnú Bellu Montoyovú za mŕtvu po podozrení na mŕtvicu. Uložili ju do rakvy a previezli do pohrebného ústavu, kde chceli príbuzní pripraviť telo na pohreb, uvádza BBC.

Keď po takmer piatich hodinách otvorili rakvu, aby ju pred pohrebom prezliekli, žena začala lapať po dychu. „Mama začala hýbať ľavou rukou, otvárať oči, ústa, snažila sa dýchať,“ opísal jej syn Gilbert Balberán moment, keď si uvedomil, že jeho matka ešte žije.

Strašidelné video

Video, ktoré natočil jeden zo smútiacich, ukazuje, ako leží v otvorenej rakve a snaží sa dýchať, zatiaľ čo iný sa sťažuje, že sanitka, ktorú zavolali, ešte neprišla. O niekoľko minút neskôr prichádzajú záchranári, ktorí Bellu Montoyovú vyzdvihujú z rakvy na nosidlá a odvážajú ju do tej istej nemocnice, kde bola vyhlásená za mŕtvu.

Jej syn povedal ekvádorským médiám, že je na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale reaguje. „Moja mama je na kyslíku, jej srdce je stabilné,“ citovali ho noviny El Universo.

Ministerstvo zdravotníctva incident vyšetrí 

Ekvádorské ministerstvo zdravotníctva zriadilo výbor, ktorý má incident vyšetriť. Pán Balberán povedal, že svoju matku odviezol do nemocnice okolo deviatej ráno a na poludnie mu lekár povedal, že zomrela. Vo vystavenom úmrtnom liste sa uvádza, že zomrela na zástavu srdca a pľúc po mŕtvici.

image

Autorka románov vstala z mŕtvych. Predstierala smrť, teraz hlási comeback, fanúšikovia zúria

Bella Montoya nie je jedinou osobou, ktorá "ožila" po tom, ako bola oficiálne vyhlásená za mŕtvu. Vo februári sa zistilo, že 82-ročná žena dýcha, keď ležala v dome smútku v štáte New York. Tri hodiny predtým ju v domove dôchodcov vyhlásili za mŕtvu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 23:18