Simpsonovci priniesli epizódu, ktorej zápletka pripomína zmiznutie ponorky TitanDisney
StoryEditor

Zábavné, kruté, neúctivé. Internet zaplavili vtipy o stroskotanej ponorke, predpovedali tragédiu Simpsonovci?

Antiyoutuber24.06.2023., 10:30h

Medzitým, čo sa záchranári pokúšali lokalizovať a nájsť stratenú ponorku, ktorá sa s päticou mužov vydala k vraku Titaniku, ľudia si z tragédie robili na sociálnych sieťach srandu a vytvárali humorné videá. Nevlastný syn miliardára, ktorý bol na palube ponorky, si medzitým užíval koncert kapely Blink-182 a snažil sa zviesť OnlyFans tvorkyňu. Stal sa terčom kritiky dokonca aj slávnej rapperky Cardi B.

Lajkuj Brainee.sk na

Celý svet sa na chvíľu zastavil, aby sledoval tragickú udalosť, ktorá sa stala v hlbinách Atlantiku. Ponorka, ktorá mala posádku dopraviť k vraku Titanicu, totiž prestala po hodine a pol komunikovať so základňou, píše Jakub Šorm z portálu Antiyoutuber.

A tak sa začala záchranná operácia, ktorá mala za cieľ lokalizovať ponorku a zachrániť členov posádky ešte pred tým, než na palube dôjdu zásoby kyslíka. Hoci veľa ľudí dúfalo, že sa posádka vráti v zdraví späť, na sociálnych sieťach ľudia využili niekoľko faktov udalosti na to, aby si z nej robili srandu.

Lacný ovládač

Ľudia si napríklad robia srandu z toho, že ponorka bola riadená ovládačom od spoločnosti Logitech. Ide v podstate o herný ovládač, ktorý sa používa aj pri hraní hier na PlayStation. V dôsledku toho vznikajú videá, predovšetkým na TikToku, kde jeho používatelia zosmiešňujú situáciu, ktorá sa mohla odohrávať v hlbinách oceánu.

Niektorí sa napríklad natáčajú pri tom, ako sa váľajú v kresle a zbesilo stláčajú všetky tlačidlá. K tomu pridajú popis „Pilot stratenej ponorky pred tým, než sa ponorka zasekne“. Videí s ovládačom od PlayStation je naozaj veľa a sledovanosť podobných videí je neuveriteľná.

image

Najhoršie obavy sa naplnili, posádka ponorky neprežila. Čo je implózia, kto sú obete a prečo boli mŕtvi zrejme už niekoľko dní?

Predpovedali Simpsonovci opäť budúcnosť?

Niektorí si zase robia srandu z toho, že sa celá tragédia odohráva pod vodou. Pridávajú preto videá, ktoré sú natočené pod vodou a ktoré majú vtipný koncept. K videám ale ich autori pridávajú popisy, ktoré si z nešťastia robia srandu. Veľmi často sú to veci ohľadom nedostatku kyslíka na palube posádky.

Dokonca sa šíri výstrižok z jedného dielu seriálu Simpsonovci, v ktorom sa jedna z hlavných postáv, Homer Simpson, zasekne v ponorke po tom, čo sa vydal na dno mora, aby preskúmal vrak lode. Aj Homer má problém s nedostatkom kyslíka a ľudia píšu, že Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť.

Podivné zvuky

Keď sa objavili informácie o tom, že zvukové radary zachytili podivné zvuky, ktoré pripomínajú klopanie na okno a na kovový trup ponorky, tak aj to internetoví vtipkári využili. Na palube boli totiž aj miliardári, ktorí si samozrejme radi užívajú život.

Práve preto sa objavujú videá, v ktorých je záber ponorky pod vodou, pri tom je popis, že boli zachytené podivné zvuky, ktoré by mohla vydávať ponorka a potom začne hrať disco hudba. Komentáre k podobným rádoby vtipným videám sú prevažne pochvalné. Ľudia sa totiž bavia humorom, ktorý sprevádza tragickú udalosť.

Nájdu sa ale aj takí, ktorým podobný humor príde úplne cez čiaru a dávajú to v komentároch veľmi nekompromisne najavo. „Hanbite sa! Hanbite sa vy všetci! Neviete si ani predstaviť, čo tí ľudia v ponorke museli prežívať. Tak majú peniaze, no a čo? Každý, kto si robí z takého nešťastia srandu, je totálny odpad,“ hnevá sa v komentároch jeden užívateľ TikToku. Je pravda, že by sa o podobných tragédiách vtipkovať rozhodne nemalo. Drvivá časť ľudí si ale očividne nemôže pomôcť.

Kritika nevlastného syna

Veľmi podivné ale bolo zistenie, že nevlastný syn britského miliardára Hamisha Hardinga, ktorý bol členom posádky stratenej ponorky, sa namiesto smútenia vydal na koncert kapely Blink-182. To bolo pre všetkých prekvapivé rozhodnutie, pretože medzitým, čo jeho otčim teoreticky bojoval o život na dne Atlantického oceánu, on si užíval koncert svojej obľúbenej kapely.

image

Titanic jej zobral už tretieho člena rodiny. Po praprastarých rodičoch zomrel v hlbinách oceánu aj jej manžel

„Možno je to nevhodné, ale moja rodina by chcela, aby som tu bol! Blink-182 je moja najobľúbenejšia kapela a muzika mi pomáha v ťažkých časoch,“ vysvetlil svoje rozhodnutie Hardingov nevlastný syn Brian Szasz.

To, že mu hudba pomáha v ťažkých chvíľach, by sa ešte dalo pochopiť. Čo je ale úplne neuveriteľné, je zistenie, že Szasz má ešte náladu na očarovanie OnlyFans tvorkýň. Szasz totiž reagoval na príspevok jednej OnlyFans tvorkyne, ktorá sa pýtala, či si môže niekomu sadnúť na tvár.

Balenie modeliek

„Áno, prosím,“ odpovedal na jej príspevok Szasz a to iba pár minút potom, čo prosil o modlitby za svojho otčima. Okamžite sa ocitol pod paľbou kritiky, ktorá naňho prichádzala zo všetkých strán. Na mušku si ho tiež vzala svetoznáma rapperka Cardi B, ktorá vydala ostré vyjadrenie na svoj Instagram a ani trochu sa nedržala späť.

„Je smutné, že si miliardár a nikoho nezaujímaš. Stratil si sa a ten sáč sa medzitým baví na koncerte. Mal by si byť doma, čakať pri telefóne na správy, plakať a byť podporou pre svoju mamu,“ oprela sa do Szasza Cardi B. Szasz sa potom opäť obhajoval na svojom Instagrame a jeho účet dokonca na chvíľu zmizol. Teraz ich ale opäť späť a znovu obhajuje, prečo urobil to, čo urobil.

K tomu sa šíri aj množstvo konšpiračných teórií o tom, že to celé môže byť inak, než tvrdia médiá. Niektorí používatelia rozvíjajú myšlienky o tom, že sa pätica mužov potrebovala schovať a ich smrť v ponorke na dne oceánu je iba zámienka. Iní potom tvrdia, že muži zmizli preto, že sa ich niekto chcel zbaviť.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 10:20