Údajný strelec Juraj K.Twitter, Tasr/jaroslav Novák/
StoryEditor

Údajný vrah zo Zámockej sa vysmieval po vražde policajtom, že ho nevedia vypátrať. Toto všetko bolo v jeho manifeste

kam13.10.2022., 10:00h

Za vraždou dvoch ľudí má byť údajne Juraj K. Ten na Twitteri komunikoval aj po spáchaní činu. Zverejnil manifest, v ktorom vysvetľuje, prečo sa k činu odvážil. Podľa neho sa holokaust nikdy nestal a za všetkým zlým vo svete sú Židia. Podľa manifestu je jasné, že radikálne názory mal mladík už niekoľko rokov.

Lajkuj Brainee.sk na

Na jednej z najviac frekventovaných ulíc centra Bratislavy čakal desiatky minút. Bol oblečený celý v čiernom, mal na hlave čiapku a na tvári rúško. Vrah, ktorý včera pred obľúbeným podnikom LGBTQ+ komunity s názvom Tepláreň zabíjal, sa na svoj čin pripravoval.

Krátko po 18.35 hodine postavil len niekoľko metrov od jeho vchodu. Pôsobil nenápadne. Akoby ľudí pred podnikom sledoval. Po zhruba pol hodine akoby čosi upútalo jeho pozornosť. Zrazu sa prudšie otočil chrbtom k ulici, vytiahol zbraň s laserom, natiahol ju a vykročil smerom k podniku. Namieril a strieľal. Najskôr osem výstrelov. Následne si zbraň dobil a v streľbe pokračoval niekoľkými ďalšími ranami.

image

Ďalší útok na Zámockej nehrozí, strelec je mŕtvy, oznámila polícia na Facebooku

Dve obete a jedna zranená

Obeťami streľby mali byť dvaja muži, podľa doteraz známych avšak oficiálne nepotvrdených správ sa obeťami vraha stali 23-ročný barman z podniku a jeden zo stálych zákazníkov. Hovorkyne záchrannej služby Alena Krčová potvrdila, že záchranári po príchode našli na mieste dve osoby bez známok života a jednu zranenú, ktorú ošetrili a transportovali do nemocnice.

„Môžeme potvrdiť, že vo večerných hodinách sme prijali ženu so strelným poranením dolných končatín. Pacientka sa v tejto chvíli podrobuje potrebnému vyšetreniu,“ reagovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská bez ďalších podrobností.

image

Nenávisť voči LGBTQ komunite šíria aj slovenskí politici. Pozri si tie najhoršie výroky, ktoré vypustili z úst

Komunikoval na Twitteri

Zatiaľ čo polícia uzatvárala oblasť a pátrala po vrahovi, ten s ľuďmi údajne komunikoval cez sociálnu sieť Twitter. Podľa doteraz nepotvrdených informácií mal byť strelcom Juraj K. Zámerne nebude zverejňovať jeho profil, dodáme však, že bol medzitým sociálnou sieťou zablokovaný. To, že ide skutočne o vraha, majú potvrdzovať fotografie a vyjadrenia, ktoré zverejnil.

Na jednej z nich si dokonca urobil selfie priamo pred Teplárňou, niekoľko hodín pred útokom napísal status, v ktorom píše, že je rozhodnutý svoj čin urobiť. S ľuďmi komunikoval aj po samotnom útoku. Posledný príspevok napísal tesne pred polnocou: „čaute, vidíme sa na druhej strane.“

O pol hodinu na to ešte komentoval jeden príspevok, v ktorom si robil srandu z policajtov, že ho nevedia vypátrať. Na otázku jedného z používateľov na Twitteri, ako je možné, že to ešte polícia nenašla, napísal: „Policajti sú asi neschopní no.“ Potom sa odmlčal. Ráno polícia zverejnila informáciu, že našla mŕtve telo.

image

Juraj na Twitteri komunikoval aj po útoku

Twitter/

Mrazivý manifest

Okrem toho zverejnil 65-stranový manifest, v ktorom v angličtine opisuje nielen seba, ale aj svoje názory na svet. V redakcii máme tento dokument k dispozícii. Nasledujúce riadky opisujú Jurajov manifest, ktorý nie je vhodný pre slabšie povahy. Redakcia Brainee sa s manifestom nijakým spôsobom nestotožňuje.

„Sú to židia. Sú to židia. Sú to židia,“ začína svoj manifest Juraj. Práve im dáva za vinu v podstate všetko - imigráciu v Európe, transgenderizmu i masové vymývanie mozgov prostredníctvom médií a sociálnych sietí.

Podľa neho chcú Židia zničiť bielu rasu a všetkých si podrobiť. Spája ich s vakcínou proti koronavírusu a hovorí o Novom svetovom poriadku, termíne, ktorý často používajú konšpirátori ako vysvetlenie všetkého zlého, čo sa deje vo svete. Riešením je podľa neho len fyzické odstránenie týchto osôb a kastrácia nebielych rás.

image

Údajný strelec Juraj K.

Twitter/

„Oslabiť ZOG (Zionist Occupied Government), zničiť ZOG, nahradiť ZOG,“ ukončuje ďalšiu časť manifestu. V ďalšej časti hovorí o sebe. Nezverejňuje svoje meno, pretože sa ho podľa neho „skôr či neskôr aj tak dozvieme.“ Píše, že sa narodil v júli 2003, je pôvodom Slovák a má chorvátske a vojvodinské korene.

„Môj život bol dosť priemerný. Mal svoje vzostupy a pády, pády a vzostupy, chvíle šťastia a radosti, ale aj smútku a depresie. Priateľstvá prichádzali a odchádzali. Menil som školy kvôli tomu, čo som vnímal ako „šikanovanie“, hoci som to bol ja, kto bol slaboch a nezvládal vtipy. Samodiagnostikovanie rôznych duševných problémov cez internet určite nepomohlo.“

Za svoj prvý politický postoj považoval ateizmus/agnosticizmus, v roku 2016 podporoval Donalda Trumpa, pretože sa mu zdali vtipné mémy na túto tému. Mal odpor k islamu a „fušoval do najrôznejších ideológií a hnutí.“ Ako pokračoval, všetko sa zmenilo v máji 2019.

image

Igor Matovič je Homofób roka. Expremiéra potopil výrok, že Pellegrini je po*ratý bu*erant

Vtedy Juraj videl video, na ktorom naživo strelec na Novom Zélande zmasakroval 51 ľudí na Novom Zélande. „Keď zverejnil svoj manifest ... odvtedy som už nikdy nebol rovnaký. Od roku 2019 sa pomaly pripravujem: zbieram ciele, skúmam a monitorujem čítanie o taktike a stratégii. Moje ciele sa zmenili, ako sa vyvíjala globálna situácia a moje osobné poznanie. Ale moja túžba zasiahnuť proti ZOG vždy zostala.“

Jurajovi vraj chýbala odvaha, aj keď mal podľa svojich slov veľa príležitostí. „Posledným klincom do rakvy bol Payton Gendron. Jeho livestream mi dal novú inšpiráciu a nový impulz urobiť to, čo bolo treba urobiť po rokoch odkladania.“ Gendron 14. mája tohto roku zastrelil v Buffale desať černochov a troch ľudí zranil. Strelec naživo vysielal časť útoku na platforme Twitch.

image

Juraj na Twitteri

Twitter/

„V máji tohto roku som začal písať tento dokument a vážne sa pripravovať uskutočnenie úderu proti ZOG. Svätý Gendron mi dal posledné štuchnutie a dovolil mi prekonať svoju vlastnú nerozhodnosť a začať vážne pracovať na vykonaní činu. ... Čo sa týka mojej ideológie, ťažko povedať. Shitposting a trolling sú moje obľúbené, ale možno odstránenie zradcov to prekoná. Najpresnejší popis mojej ideológie by bol, že pravdepodobne ide o rasový nacionalizmus, zameraný výlučne na bielu/európsku rasu.“

„Teraz sa možno pýtate, prečo by som to robil? Prečo by som tým „márnil“ život, keď mám toho toľko predo mnou? Celý môj život, šanca robiť zmysluplnú prácu perspektíva budúcej rodiny, šanca mať deti - to všetko zahodiť? Už nemôžem stáť a pozerať sa, kým sú naši ľudia ničení.“ Následne opäť dáva všetko za vinu Židom.

image

Údajný strelec Juraj K.

Twitter/

„Aj keď musím stáť sám, aj keď len jeden deň, aj keď možno zlyhám – musím niečo urobiť.  Aj keď pri tom musím zomrieť, musím bojovať a poškodiť ZOG, ako najlepšie viem. Urobím to s úsmevom na tvári, aj keď toto je koniec môjho jediného pokusu o život.“

Na nasledujúcich stranách sa vyjadruje v viacerým výrokom, je presvedčený, že holokaust sa nikdy nestal, „ale ak áno, zaslúžili si to. Škoda, že práca nebola dokončená,“ napísal Juraj slová, z ktorých mrazí. Vyjadruje sa aj k transgender ľuďom - „nikdy z vás nebude skutočná žena. Nemáte maternicu, nemáte vaječníky, nemáte žiadne vajcia. Ste homosexuálny muž, ktorého drogy a operácie prekrútili do hrubého výsmechu dokonalosti prírody.“

image

Údajný strelec Juraj K.

Twitter/

Nasledujú strany, ktoré z dôvodu všeobecnej bezpečnosti spoločnosti nebudeme zverejňovať ani opisovať. Na záver nasleduje posledná časť dokumentu, ktorú Juraj napísal 24. augusta. Píše v nej, že si uvedomuje, o čo všetko sa svojim činom pripraví a lúči sa. Podpísal sa iniciálami JK. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 07:38