Nepríjemný incident Nvotovej.Facebook/Dorota Nvotova/TASR
StoryEditor

Očistite si zbor od fašistov, je to hnus, odkazuje polícii speváčka Nvotová. Tá reaguje v komentári

Lukáš Kovalčík13.09.2022., 15:00h

Príslušník polície podľa speváčky pri kontrole tvrdil, že Ukrajinci nepotrebujú žiadnu humanitárnu pomoc. Z vojnou zmietanej krajiny k nám podľa neho utekajú iba Sýrčania.

Lajkuj Brainee.sk na

Speváčke Dorote Nvotovej sa nedávno prihodil veľmi nepríjemný a prekvapujúci incident. Došlo k nemu, keď porušila dopravné predpisy, avšak pokuta či iné dôsledky jej šoférovania vôbec neboli jeho podstatou.

Ukrajinci podľa policajta nepotrebujú pomoc

Umelkyňa a zakladateľka cestovky Fulmaya Travel totiž zostala doslova šokovaná, aký človek pracuje v policajnom zbore. O zážitok sa podelila na svojom Facebooku.

image

Žabomyšie vojny politikov na sociálnych sieťach. Matovič si zablokoval Nicholsonovú, tá mu adresovala tvrdé slová

„Dnes som zle odbočila, zastavili ma policajti a dostala som právom pokutu. Nevedela som nájsť techničák, vyťahovala som papiere z kastlíka, a jeden policajt sa spýtal: Čo je toto? To je potvrdenie o maďarskej diaľničnej známke, keď som šla na Ukrajinu,” opisuje udalosť na sociálnej sieti Nvotová.

Policajt sa jej na to ironicky spýtal, či tam išla bojovať. „Nie, veď sa na mňa pozrite. Niesla som humanitárnu pomoc. Hneď, keď začala vojna,” vysvetľovala mu. 

„A načo? Tam žiadnu nepotrebujú, veď odtiaľ nám sem chodia iba Sýrčania,” odpovedal jej policajt. Speváčka priznáva, že v tej chvíli ťažko preglgla. Chcela začať s „monológom“, ale policajt mal jej občiansky a vodičský preukaz a práve jej vypisoval šek na pokutu. Speváčka sa bála, že pokuta by bola v takom prípade ešte vyššia.

Očistite si zbor od fašistov, odkazuje speváčka

„Neviem, o čom hovoríte. Ja som niesla plienky, mlieko a detské potreby pre vnútrozemských utečencov, ktorí v prvom týždni vojny ušli zo zbombardovaných miest na ukrajinsko-rumunské hranice. Nechceli ísť do zahraničia, ukryli sa v pohraničných mestečkách,” znela jej odpoveď.

„No jasné,” odvrkol jej sarkasticky muž zákona. Speváčka si vyčíta, že v tej chvíli „ponížene a zbabelo“ mlčala, bála sa totiž, že jej policajti nevrátia doklady či dajú vyššiu pokutu. Zároveň si však myslí, že jej „prednáška“ by dotyčného názor nijako neovplyvnila.

Preto v statuse vyzvala policajný zbor Slovenskej Republiky, aby si vyčistili zbor od fašistov. „Riešte to. Je to hnus!“ uzavrela Nvotová.

Reakcia polície

Na jej príspevok už stihla zareagovať aj polícia. „K Vami zverejnenému príspevku Vám touto cestou dávam na vedomie, že uvedenú udalosť z úrovne vedenia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave preveríme a následne sa ňou budeme zaoberať,“ uviedli muži zákona v komentári pod príspevkom.

 

 

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:13