Hollywood BurgerFacebook/Hollywood Burger/Redakcia Brainee
StoryEditor

Brojili proti pravidlám, burcovali k porušovaniu zákona, jedlo dávali bez bločka. Hollywood Burger končí

Lukáš Kovalčík05.09.2022., 11:00h

My ako partia mladých ľudí v takejto krajine žiť nechceme, informovali na sociálnej sieti prevádzkovatelia podniku, ktorý dlhé mesiace na sociálnych sieťach vyvolával nenávisť a agresivitu.

Lajkuj Brainee.sk na

Neslávne známa trnavská burgráreň Hollywood Burger sa počas pandémie stala snáď najkontroverznejšou prevádzkou na Slovensku. Behom minulého a začiatkom tohto roka totiž nedodržiavala protipandemické opatrenia, šikanovala hygieničky, ktoré zariadenie navštívili skontrolovať, a taktiež burcovala ľudí k porušovaniu zákonov.

Len nedávno však podnik, ktorý svojich fanúšikov dlhodobo lovil najmä vo vodách konšpirátorov a popieračov covidu, prišiel so zásadnou správou.

Kontroverzná prevádzka sa lúči

„Priatelia dovoľte nám, aby sme sa s Vami rozlúčili. Hollywood Burger však pokračuje aj naďalej, ale už bez nás a preto túto nezabudnuteľnú a plnú zostavu vidíte spolu naposledy,“ uviedla v úvode svojho rozlúčkového statusu prevádzka na Facebooku.

„Po siedmich rokoch nastal konečne ten správny čas, sa posunúť ďalej. Byť tvorivý, priniesť nový koncept a zbúrať všetky mantinely či stereotypy. Verte alebo nie, rozmýšľali sme veľmi dlho nad priestormi, lokalitou, zameraním, dodávateľmi, momentálnou kúpyschopnosťou zákazníkov, či otvoriť v Trnave alebo mimo, atď… ,“ píšu ďalej na sociálnej sieti.

Opúšťajú Slovensko

Reštaurácia informuje, že „jedinou možnosťou“ pre nich je opustiť Slovensko. „Pamätáme si veľmi dobre ako od roku 2000 počúvame na Slovensku iba „utiahnime si opasky”, „bude dobre”, „vydržme”, „uskromníme sa”, „a však nejako bolo a snáď bude”, „však čo máme robiť, zvykneme si”. My ako partia mladých ľudí v takejto krajine žiť nechceme a sami to bohužiaľ nezmeníme, keďže ani v čase najväčšej gastrokrízy na Slovensku v histórii sa ku nám nepridala jediná reštaurácia.“

O tom, ako prevádzka počas pandémie porušovala zákon či o incidente miestnej hygieničky, ktorá v podniku vykonala kontrolu, a neskôr sa stala pričinením majiteľa prevádzky Ivana Beloviča obeťou kyberšikany, sme informovali už v minulosti.

„Naše videá počas covidu (aj keď sme si z toho robili extrémnu srandu) nemali byť na smiech, ale chceli sme Vám ukázať, čo dokáže Slovák, keď zdvihne hlavu a prestane sa báť,“ komentuje Hollywood Burger svoje konanie v statuse.

„Novým majiteľom držíme palce a prajeme pevné nervy do gastrobiznisu, kde sa zdá že ostanú už iba podniky = práčky na DPH veľkých nadnárodných firiem,“ zakonšpirovala si reštaurácia v závere svojho rozlúčkového príspevku.

Pod príspevkom sa objavilo obrovské množstvo komentárov. Niektorí diskutujúci burgráreň chválili či im dokonca ďakovali za ich „boj“. Iní ich zase vystavili tvrdej kritike.

„Arogantní, kvázi podnikatelia, ktorí s* rú na zákony, nariadenia, mýliac si demokraciu s anarchiou,“ napísala užívateľka Gabriela. 

„Vytlačila ich konkurencia... keď začínali, boli jednou z prvých burgrární, a časom, keď sa tu rozrástli dobré a kvalitné podniky, ktoré ponúkajú aj burgre, tamtie srandy už málokto jedol. Jedine ten, kto sa stotožňoval s rétorikou –  poďme prevracať pravdu ako sa nám hodí, keby si tak radšej dane dali do poriadku,“ napísala Martina.

Samotný Hollywood Burger sme minulý rok navštívili, jedlo nám tam predali bez bločka. Viac sa dozvieš v našej reportáži.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 12:14