Minister financiíTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič zaútočil na Čaputovú: Zákerné vykalkulované bozky smrti

TASRLukáš Kovalčík19.12.2021., 13:48h
Igor Matovič hovorí, že nikto viac neznižuje autoritu premiéra ako prezidentka.
Lajkuj Brainee.sk na

V posledných mesiacoch to už vyzeralo, že Igor Matovič znížil svoju aktivitu na sociálnych sieťach, no skutočnosť asi bude trochu iná. Dnes opäť nezostal svojej povesti nič dlžný, a terčom jeho útokov sa opakovane stala prezidentka Zuzana Čaputová.

„Nikto viac neznižuje autoritu premiéra ako prezidentka, ktorá pri každej možnej príležitosti podsúva ľuďom, že by ju mal mať väčšiu, “ napísal dnes na Facebooku minister financií.

Bozky smrti

„Zákerné vopred vykalkulované zlomyseľné opakované bozky smrti," píše ďalej Matovič na sociálnej sieti. Prezidentka by podľa jeho slov mala „namiesto sústavných podrazov v ťažkej kríze" premiérovi pomáhať. „Samozrejme, ak by jej išlo viac o dobro Slovenska ako svoj falošný strojený obraz pre ľuďmi," poznamenal líder OĽANO, ktorý bol v minulosti tiež premiérom.

Kritizovala ho

Čaputová v nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 vyhlásila, že Slovensko zo strany vlády potrebuje silnejšie líderstvo, pretože je v kríze. Na túto tému sa bavili aj s premiérom Hegerom a upozornila ho, že Slovensko je v zvládaní pandémie ochorenia covid-19 na najhorších priečkach na svete.

„Je tu jasný signál toho, že niečo tu nie je dobré. Samozrejme, bolo by veľmi zjednodušené povedať, že toto je vina vládnej koalície, ale tak to určite nie je. V každom prípade politickú zodpovednosť nesie vláda a kľúčovou osobou je Eduard Heger," uviedla s tým, že v tomto zmysle ho chcela vyzvať na posilnenie jeho pozície. Matovič nebol podľa hlavy štátu lepším lídrom pri zvládaní pandémie. Krajine podľa prezidentky neprospieva, pokiaľ z vládnej koalície vzíde nápad, ktorý v nej nie je dohodnutý. Ako tvrdí, často chýba jednotné stanovisko koalície.

Problémom podľa nej je, ak sa z odborných názorov stanú politické témy. To, že politici spochybňujú odborníkov, niektorí členovia vlády kritizujú opatrenia prijaté vládnym kabinetom či niektorí ministri prídu s nápadom a iných tlačia k múru, je podľa Čaputovej oslabenie boja s pandémiou a do riadenia vnáša chaos.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 13:31