Polícia SR/FB
StoryEditor

Podnik Štefana Hríba porušil nariadenia, odmietli zaplatiť pokutu. Čašníčku a novinára predviedli na stanicu

bed18.12.2021., 11:42h
V centre Bratislavy si policajti posvietili na ďalší podnik, ktorý porušil nariadenia. Má ísť o Bratislavčanom notoricky známy Klub pod lampou, ktorý prevádzkuje novinár z časopisu .týždeň Štefan Hríb.
Lajkuj Brainee.sk na

V piatkových večerných hodinách vykonali policajti kontrolu na Partizánskej ulici v Bratislave. Na adrese sídli známy podnik, Klub pod lampou. Ten často nedodržiaval opatrenia, zostával otvorený aj v hodinách, počas ktorých platil zákaz vychádzania. To sa malo podľa polície udiať aj včera večer.

„Včera krátko po 22:00 policajti prvého bratislavského okresu v rámci kontroly dodržiavania opatrení spozorovali na Partizánskej ulici podnik, porušujúci pandemické opatrenia. Policajti sa na mieste skontaktovali so zamestnankyňou podniku, ktorá im umožnila vstup. Vo vnútorných priestoroch policajti spozorovali ďalších osem osôb, ktoré požívali rôzne alkoholické a nealkoholické nápoje,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Odmietli zaplatiť pokutu

Napriek tomu, že polícia upozornila tam nachádzajúcich sa ľudí na porušovanie nariadení a vyzvala ich k zaplateniu blokovej pokuty, zamestnankyňa podniku to odmietla.

„Zamestnankyňu podniku policajti na mieste obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Do priestorov obvodného oddelenia Policajného zboru sa dostavil aj samotný majiteľ prevádzky, ktorý bol zo strany povereného príslušníka policajného zboru obmedzený na osobnej slobode. Obidve osoby boli po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prepustené na slobodu,“ informuje polícia.

Majiteľom podniku nie je nik iný ako Štefan Hríb, známy novinár, ktorý moderuje reláciu .pod lampou. Hríb je spolumajiteľom časopisu .týždeň aj spomínaného baru. Po vyzvaní polície, aby za porušenie nariadení zaplatili pokutu, to Hríb odmietol. Potom sa spoločne s čašníčkou dostavili na vypočutie na políciu, po ktorom ich policajti prepustili na slobodu.

Polícia začala trestné stíhanie

„Keďže osoby pokutu odmietli zaplatiť, policajti ich oznámia príslušnému správnemu orgánu," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff a podotkol, že sa začalo trestné stíhanie pre porušovanie opatrení.

​V Klube pod lampou sa stretávajú aj známi politici, večery tam často trávi napríklad Juraj Šeliga, ktorého týždenník Plus 7 dní prichytil v spomínanom bare po zákaze vychádzania. Spolu s kolegovcami Jurajom Drobom a Janou Žitňanskou oslavovali do neskorých nočných hodín. Zdá sa, že majitelia si zo zákazov a nariadení štátu ťažkú hlavu nerobia. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:53