Facebook/Hollywood burger
StoryEditor

Burgráreň v Trnave prekračuje všetky hranice. Odporcovia opatrení v novom videu nakladajú úradom

Miroslav Kamody05.12.2021., 13:00h
Majiteľ stupňuje svoj tlak v boji proti hygienikom a protipandemickým opatreniam.
Lajkuj Brainee.sk na

Momentálne na slovenskom internete asi neexistuje skloňovanejšia gastro prevádzka, ako práve trnavský Hollywood Burger. Ten svojim správaním rozdelil ľudí na dva tábory. Jedni chvália jeho oduševnený boj proti všetkým protipandemickým opatreniam, druhí hovoria o nezmyselnom nerešpektovaní pravidiel, ktoré platia pre všetkých. 

Všetko to začalo už dávnejšie, keď prevádzka na sociálnej sieti avizovala, že obslúži hocikoho a nechce ľudí deliť na zaočkovaných a neočkovaných. Hygienici tak okamžite zareagovali a majiteľovi nariadili, aby burgráreň zatvoril, čo odmietol.

Ivan Belovič z Hollywood Burger Facebook/Hollywood burger

Hovoria o fašistickej vláde a nepočúvajú hygienikov

Hamburgáreň napriek pandemickým pravidlám nekontroluje, či sú zákazníci v interiéri v režime OP (očkovaní, prekonaní), policajtom, hygienikom a vláde nadávajú do fašistov a na svojich sociálnych sieťach burcujú ľudí i iné prevádzky k porušovaniu hygienických opatrení.

Podnik na sociálnych sieťach už niekoľko dní avizoval, že ľudia sa majú tešiť na nedeľné video, v ktorom si podľa svojich slov urobia niečo, na čo nikto doteraz nemal odvahu. V ňom usporiadali „tlačovú konferenciu“ pred Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave.

Predstavili číslo účtu, kde môžu podporovatelia posielať finančnú podporu, ktoré pôjdu na právne služby. Nejde o transparentný účet, majiteľ však deklaroval, že bude informovať o tom, ako sa peniaze použili.

„Ponúkneme všetkým podnikateľom univerzálne právne postupy a dokumenty, ktoré si budú môcť stiahnuť, aby sa všetci bránili.“ Okrem toho podali odvolanie voči pokute, ktorú dostali. Vysvetľujú ju tým, že úrad nemohol v čase mimoriadne situácie konať a pokutovať ich. 

Činnosť úradu prirovnali k fašistickým praktikám. Vyhotoviť dali smútočný veniec s nápisom „Nikdy nezabudneme. Vaše milované gastro“. Položili ho pred dvere regionálneho úradu so slovami, že ich vyrobili viac.

Lynč na hygieničku

Len pred dvomi dňami sa majiteľ Ivan Belovič opäť zviditeľnil, keď prišiel na úrad v parochni a s masťou na hemoroidy. Informoval o tom denník SME, ktorý priniesol rozhovor s hygieničkou Martinou Kučíkovou. Tá nerešpektovanie opatrení v prevádzke kontrolovala aj s kolegyňou. 

„Prišiel v parochni a priniesol masť na hemoroidy a tabletky na dobrý spánok s tým, že ich budeme potrebovať. Podnecuje ľudí ku kyberšikane, k hanobeniu, urážkam, čo je všetko za hranicou Trestného zákona,“ povedala hygienička v rozhovore. V parochni pritom vystupoval už aj v minulosti, keď zneužíval postavu Fera Jokea.

Okrem toho majiteľ na internete zverejnil hygieničkino meno, adresu bydliska a profil na sociálnej sieti. To vyvolalo vlnu urážok, ktoré sa na ňu zosypali. „Stále nám nedošla ani pokuta na 5000€ a už tu lietajú médiami info o 20-tisíc a navyše už aj 17-tisíc od mesta TRNAVA. Vám to ešte stále nedošlo však? Chlapcov z Hollywoodu nezastrašíte ani nezastavíte Vašimi vymyslenými pokutami,” napísal majiteľ na sociálnej sieti.

„Namiesto pokutky tu budú univerzálne postupy a dokumenty ZADARMO pre všetkých podnikateľov aby sa mohli brániť a bojovať,” pokračujú v ďalšom príspevku, čím chcú aj ostatných motivovať na porušovanie opatrení. Tvrdia, že s právnikmi pracujú na tom, aby pomohli všetkým na Slovensku. 

Zatiaľ čo na svojom facebookom profile stihli vybudovať silnú komunitu podporovateľov, inde to vyzerá na vyrovnaný súboj. Vidieť to aj v recenziách na Google, kde ich začali bombardovať najvyššie a zároveň najnižšie hodnotenia. 

„Osobne by som v aktuálnej situácii nevkročil do prevádzky, kde majiteľ a personál obsluhuje bez rúška, sprosto útočí na hygienikov a točí si o tom selfie videá. Toto je úroveň kotlebovoliča a antirúškarov z piešťanského Lidlu,” napísal užívateľ Ľuboš. 

„Aj my máme reštauráciu, ale toto čo tu “pán podnikateľ” predvádza je čistá úbohosť. Každý to má v tejto dobe ťažké, ale takýmto správaním sa situácia iba zhoršuje a lockdown predlžuje. Považujem týchto ľudí za totálnych sebcov, ktorí chcú iba “popularitu”, ale na gastre im určite nezáleží,” napísal Lukáš.

Ďalší zase upozornil na to, že majiteľ od roku 2016 nepodal daňové priznanie. „Zbierka listín je tiež nejaká prázdna. A čuduje sa že dostal veľké ho*no ako podporu a ešte má tú drzosť buzerovať hygienu. Už mu chýba len daňová kontrola za nedodržiavanie povinností.” Tieto príspevky sa bijú s ostatnými, kde nechýbajú slová chvály a podpory.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 23:40