Prevádzka sa búri proti pravidlámFacebook/Hollywood burger
StoryEditor

Broja proti pravidlám, hygienikov nazývajú fašistami. Trnavská prevádzka zneužíva aj postavu Fera Jokea

kov24.11.2021., 14:30h
Reštaurácia dáva svoju nespokojnosť s protipandemickými opatreniami hlučne najavo. Z nariadení a hygienikov sa vysmieva, častuje ich urážlivými názvami.
Lajkuj Brainee.sk na

Videá majiteľa trnavského podniku Hollywood burger Ivana Beloviča obleteli v poslednej dobe internet a svoje publikum našli najmä u antirúškarov a konšpirátorov.

Hamburgáreň napriek pandemickým pravidlám nekontroluje, či sú zákazníci v interiéri v režime OP (očkovaní, prekonaní), policajtom, hygienikom a vláde nadávajú do fašistov a na svojich sociálnych sieťach burcujú ľudí i iné prevádzky k porušovaniu hygienických opatrení.

„Vaša legislatíva stojí za ho*no!,“ kričí vo videu šéf prevádzky na trnavskú hygieničku. „Ja aby som od ľudí kontroloval občiansky preukaz pri vstupe?!!,“ kričí Belovič vo videu uverejnenom na facebookovej stránke podniku. Útočí tým slovne na policajtov, aj hygieničku, ktorí sa na mieste rozhodli vykonať kontrolu.

Respirátor na jeho tvári môžeme hľadať len márne, aj keď pandemická situácia je v Trnave minimálne taká zlá ako na zvyšku Slovenska. „Majú potrebné doklady?,“ pýta sa hygienička. „Aké potrebné doklady?!,“ jačí majiteľ.

„Na to aby sa išli najesť do reštaurácie?,“ dodáva, akoby si nebol vedomý súčasných pandemických pravidiel a oboznámený s vyhláškou.

Opakované porušovanie

Nie je to prvý prípad porušovania vládnych nariadení v tejto reštaurácii. V minulosti už prevádzka Hollywood burger od hygieny dostala pokutu. Ani to ich však nezastavilo, pokuty odmietajú zaplatiť a v porušovaní pravidiel pokračujú. Dokonca sa na svojej facebookovej stránke ironicky vyjadrujú k vzniknutej situácii.

„Priatelia, v Hollywoode ostáva všetko tradične po starom, ako vždy, aj po zmene farbičky na mape. Tešíme sa na vás BEZ ROZDIELU, či už máte ZŤP, OTP, VUB, FIO, ČSOB, 365-ku, Unicredit, Tatru alebo inú banku, “ takto podnik reagoval na zmenu covid automatu.

Napodobňujú Fera Jokea

Majiteľ prevádzky z inkriminovaného videa sa v príspevkoch ľuďom pravidelne prihovára v ženskej parochni, podobne ako obľúbený komik Fero Joke. Samozrejme, obsah jeho videí je absolútne odlišný tým komikovým. Paródia na známu postavičku, ktorý vytvoril Fero Joke, je do očí bijúca. „Keď nejde hora k Ferovi, tak príde Fero k hore,“ odkazuje často vo videách majiteľ.

Muž vo videách, ktoré sa stávajú často virálnymi, hovorí o „fašistických vládnych nariadeniach“ a poriadne si pritom aj zanadáva, alebo zdieľa video z nedávnych protivládnych protestov, ktorých sa osobne zúčastnil.

V čase kedy je Slovensko jasne najhoršie na svete v počte novonakazených ľudí na milión obyvateľov je takéto konanie nielen nezodpovedné, ale aj veľmi nebezpečné. Hygiena včera 23.11 prevádzke nariadila zatvoriť po dobu 30 dní s hrozbou, že ak bude prevádzka naďalej porušovať protipandemické opatrenia, bude majiteľovi zrušená živnosť.

Tieto právomoci Úradu verejného zdravotníctva vyplývajú z novely zákona, ktorú nedávno schválil parlament. Ak prevádzka porušuje opatrenia, ktoré Úrad verejného zdravotníctva uviedol vo vyhláške, môže regionálny hygienik nariadiť uzatvorenie prevádzky na 30 dní.

Nerešpektovanie opatrenia regionálneho úradu verejného zdravotníctva, ktorým nariadilo uzatvoriť prevádzku bude považované za osobitne závažné porušenie. V takomto prípade živnostenský úrad zruší prevádzkovateľovi živnosť

Majiteľ reštaurácie Hollywood burger si však stále trvá na svojom a v najnovšom videu výsmešne okomentoval včerajšiu kontrolu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:52