RandePixabay.com/
StoryEditor

Tieto tri otázky by si sa na prvom rande nikdy nemal pýtať. Zoznamovacia koučka vysvetľuje, prečo môžu všetko pokaziť

Miroslav Kamody27.09.2024., 12:00h

Nájsť lásku je v dnešnej internetovej ére čoraz komplikovanejšie. Ako si to nepokaziť hneď na prvom rande?

Lajkuj Brainee.sk na

Randenie je v dnešnej dobe ťažšie ako dobytie Takešiho hradu. V digitálnej ére randenia prichádzajú ľudia prvé rande s veľkým tlakom a istou úrovňou očakávaní, píše portál CNBC. Ale či sa nám to páči alebo nie, prvý dojem je skutočne dôležitý a ak nechceš byť chodiaci „red flag”, musíš si udržať nejaký štandard a hrať podľa pravidiel.

Aj preto tu pre teba máme rady od zoznamovacej koučky Blaine Anderson, ktorá sa podelila o tri zásadné otázky, ktoré by si sa nikdy nemal pýtať na prvom rande. Ktoré to sú?

image

Medzigeneračné vzťahy sú na vzostupe. Prečo je to tak a ako sa mladí muži a staršie ženy vyporiadavajú s nesúhlasom okolia?

1. Aká je tvoja história randenia?

Hoci by si na to možno chcel poznať odpoveď čo najskôr, Anderson hovorí, že sa v tomto smere musíš vyhnúť všetkým pokušeniam. „Jediná kategória otázok, ktoré by som nezadaným poradila, aby sa na skorých rande priamo vyhýbali, sa týka histórie randenia,“ povedala pre portál.

„Na prvé rande nie je potrebné brať bývalých. Zostaňte prítomní a sústreďte sa na tu a teraz.“ V konečnom dôsledku nejde o to, s kým každým tvoj nový záujem randil, ale to, aký človek sa z neho po tom všetkom stal. Namiesto toho navrhuje: „Buďte hraví a klaďte otázky, ktoré vykúzlia úsmev.“

image

Randenie môže byť čoraz komplikovanejšie

Unsplash/Tibor Pápai/

2. Toto bolo skvelé! Chceš ísť na ďalšie rande?

Randenie je ťažké. A keď si myslíš, že si stretol niekoho, koho chceš znova vidieť, možno bude rozumnejšie, ak trošku spomalíš. „Plánovanie druhého rande je formou dvorenia, formou testovania spoločného záujmu,“ povedala zakladateľka platformy Dating by Blaine.

„Preto nechávam prvé rande otvorené. Rada nechávam tento plánovací proces nedotknutý. Teraz musí jedna osoba trochu riskovať.“ Ako dodala, ak človeka hneď postavíš pred hotovú veci, pravdepodobne to neprinesie adekvátnu odpoveď.

„Ak sa niekoho opýtate, či chce ísť na druhé rande, na 99 percent odpovie „áno“, pretože je také trápne nepovedať áno,“ vysvetlila. Namiesto toho je lepšie povedať niečo v štýle „mali by sme si to niekedy zopakovať“. Podľa nej takto narážaš na stretnutie v budúcnosti, ale nežiadaš človeka, aby to urobil.

image

Ako randiť a zviesť Slovenky? Internetová stránka tvrdí, že pozná dokonalý recept na balenie našich žien

3. Drink s tebou bol fajn, nechceš si dať aj večeru?

Ak sa tak dobre bavíš a nechceš, aby sa rande skončilo, je to dobré znamenie. Ale mysli na to, že v začiatkoch je rozumnejšie skončiť v najlepšom. „Problém so sedemhodinovým prvým rande je v tom, že máte falošný pocit, že ste skutočne intímni bez toho, aby ste vedeli, či to časom zostane konzistentné,“ povedala.

„Akokoľvek je to dobrý pocit, aj keď ste na tom najúžasnejšom rande, povzbudila by som ľudí, aby prestali po druhom kole drinkov. Nechajte chcieť viac. Ak je tam kúzlo, povedie to k druhému rande.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. september 2024 13:25