Ako často meniť pyžamo?Unsplash/C. SHII
StoryEditor

Ako často meniť pyžamo? Na internete sa strhla búrlivá diskusia, vyjadrili sa k tomu aj odborníci

Miroslav Kamody26.04.2024., 12:00h

Ukázalo sa, že niektorí sú poriadni humusáci, zatiaľ čo iní až prehnane čistotní. Kde nájsť správny časová rámec výmeny pyžama ža čisté?

Lajkuj Brainee.sk na

Internet zachvátila obrovská debata o tom, ako často by si mali ľudia meniť pyžamo. Ako píše portál LadBible, všetko to začalo priznaním od Allison Delperdang, ktorá na svojom TikToku zverejnila video, v ktorom povedala, že svoje pyžamo pred praním nosila niekoľko nocí za sebou.

„Potrebujem vedieť, či ľudia nosia pyžamá, napríklad niekoľko nocí za sebou,“ začala a predvádzala svoje pyžamo, ktoré bolo v skutočnosti onesie - pohodlné oversize oblečenie, ktoré svoj boom zažilo pred približne desiatimi rokmi.

image

Nechávate posteľné prádlo aj týždeň neprevlečené? Je na ňom viac baktérií ako na záchodovej doske

„Mala som ho na sebe asi tri noci za sebou. Takže potrebujem vedieť, či to ako dospelí stále robíme, alebo by som si ho mala meniť každú jednu noc?“ dodala.

Búrlivá debata

Výsledkom bola neuveriteľne vzrušená online diskusia, ktorá ľudí prinútila bojovať za rovnako zmýšľajúci tábor. Každý má totiž svoju vlastnú predstavu o tom, aký je prijateľný časový rámec na jeho nosenie.

image

Ako často meniť pyžamo?

Unsplash/rw.studios

Samozrejme, hlasno sa začali ozývať najmä tí, ktorí majú svoje pyžamo len na jedno použitie. Odborníčka na domácnosť Martha Stewartová v televízii tvrdila, že by si si ho mal umývať každý deň. The American Cleaning Institute ale zase navrhuje pranie po troch až štyroch použitiach.

Debata na internete bola taká búrlivá, že portál LadBible si urobil svoju vlastnú anketu na platforme X, ktorá ukázala, že najpopulárnejšou odpoveďou bolo pranie pyžama len raz týždenne. Za túto možnosť hlasovalo až 42,3 percenta ľudí.

image

Po tomto zistení si pukance v kine už tak ľahko nedáš. Na sedadlách môže byť viac baktérii ako v záchode

Niektorí sú poriadni humusáci

Na druhom mieste s 28,1 percenta hlasov bolo pranie každé tri dni, po ktorom nasledovalo 18,8 percenta prania raz za mesiac (fuj!, pričom len 10,9 percenta ľudí uviedlo, že nočnú bielizeň perie denne.

Pod videom od Allison to však vyzeralo inak. Väčšina nedokázala uveriť, že ľudia nosia pyžamo dlhšie ako jeden deň. Niektorí dokonca tvrdili, že ak ho majú na sebe dlhšie ako osem hodín, jednoducho sa necítia byť čistí. Ako si na tom ty?

ANKETA
Ako často si meníš pyžamo ty?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 13:46