X inzerovala reklamu so súpravou na kradnutie spermií.X/Makeamom/
StoryEditor

X inzerovala reklamu so súpravou na kradnutie spermií. Urobte z neho otca bez jeho vedomia, vyskakovali slogany na sociálnej sieti

Michal Čiernik08.04.2024., 10:00h

Priam strašidelná reklama so súpravou na krádež spermií a následne domáce umelé oplodnenie zaplavila platformu X v trende zle regulovaných podvodných reklám.

Lajkuj Brainee.sk na

Texaská spoločnosť ‘Make a Mom‘ zaplavila sociálnu sieť X videami z pohľadu prvej osoby, ktoré ukazujú ľudí, ako vyberajú použité kondómy z odpadkových košov s titulkami: „Urob z neho otca bez jeho povolenia.“

image

Budúcnosť ľudského rozmnožovania vo vesmíre. Vedci plánujú v kozme umelo oplodniť vajíčko v inkubátore

Produkt inseminačnej súpravy, ktorý je na papieri určený na pomoc rodičom, ktorí sa snažia otehotnieť, založil svoje reklamy na šokujúcom právnom fakte, že kradnutie spermií je v USA technicky legálne.

Podvod

Zariadenia na umelé oplodnenie ako rôzne injekčné striekačky, nádobky na spermie a doplnky na podporu plodnosti, ponúka firma za 250 dolárov (230 eur). Viacerí zákazníci však tvrdia, že nikdy nedostali to, za čo zaplatili.

Keď bola spoločnosť konfrontovaná s platenými reklamami na X, jej údajný generálny riaditeľ uviedol pre Dialy Mail, že spoločnosť Make a Mom si cení "súhlas" a "morálnu integritu". Dodal, že nesprávne pochopený marketing firmy na sociálnych sieťach bude preskúmaný. Na otázky týkajúce sa potencionálneho podvodného produktu firma neodpovedala.

Nespokojní zákazníci, ktorí uverejnili príspevky na stránke ReviewsBird, obvinili spoločnosť, že ani nedodala svoj produkt, o ktorom sa hovorí, že obsahuje inseminačnú striekačku „Cryobaby“ a rôzne druhy súpravy na odber spermy. „Neexistuje žiadne číslo, na ktoré by sa dalo zavolať. Je to podvod,“ napísal na stránke jeden užívateľ. „Som presvedčený, že tento obchod je podvod. Už týždne sa s nimi neviem skontaktovať,“ prezradil ďalší recenzent.

Neschválený produkt

Vládou regulované súpravy na domácu insemináciu sú relatívne novým trhom, ktorý je určený ako nákladovo efektívnejšia náhrada za  klinicky podávanú insemináciu  lekármi.

US Food and Drug Administration   zatiaľ schválila iba jednu súpravu na umelú insemináciu pre domácu medicínu – ale táto spoločnosť a jej „Mosie Baby Kit “ nie sú prepojené s „Make a Mom“ ani s jej produktom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 16:31