Slovenský internet reaguje na výsledok prezidentských volieb.Facebook/zomri/
StoryEditor

GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval

Viktória Revajová07.04.2024., 13:00h

Slovensko zažilo napínavú volebnú noc. Výsledky najtesnejšieho súboja o prezidentské kreslo v histórii Slovenska sú známe. Oficiálnym víťazom prezidentských volieb s celkovým ziskom 53,12 percenta hlasov sa stal Peter Pellegrini. Ivan Korčok svoje prvenstvo z prvého kola neobhájil a získal 46,87 percenta hlasov.

Lajkuj Brainee.sk na

Slováci si včera zvolili v poradí šisteho prezidenta Slovenskej republiky. Boj o prezidentské kreslo bol do poslednej chvíle napínavý. Ivan Korčok vchádzal do finále volieb s náskokom z prvého kola. Svoj úspech však nezopakoval. 

Aj keď sa to tak nezdá, podľa Štatistického úradu SR išlo o najtesnejší výsledok volieb v histórii priamej voľby prezidenta na Slovensku.

image

Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu?

Rozdiel medzi víťazom a porazeným je 6,25 percenta hlasov, čo predstavuje 165 546 hlasov. Prekonal tým dovčerajška najtesnejší výsledok z roku 2009, keď o prezidentský úrad zabojovali Iveta Radičová a Ivan Gašparovič. Ten expremiérku porazil s náskokom 11,07 percenta (rozdiel 245 979 hlasov).

Na výsledky volieb už zareagovali aj zahraničné médiá, ktoré víťaza označili za proruského populistu. Reakciu si neodpustil ani slovenský internet a na výsledky volieb zareagovali aj satirické stránky. Najlepšie memečka nájdeš v našej galérii nižšie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 13:56