Timothée ChalametAndrew Kelly/Reuters
StoryEditor

Miláčik divákov Timothée Chalamet terčom kritiky. Čelí body shamingu, vraj prestáva byť atraktívny

Antiyoutuber29.02.2024., 13:00h

Do kín vstupuje pokračovanie Duny, niektoré však namiesto recenzií zaujal herec hlavnej postavy obľúbený Timothée Chalamet. Tentokrát je však terčom kritiky. Nie kvôli hraniu, ale kvôli vzhľadu. Vraj totiž pribral a prestáva byť atraktívny. Mnohí jeho výzor však porovnávajú s viac ako sedem rokov starými filmami.

Lajkuj Brainee.sk na

Filmoví fanúšikovia sú niekoľko týždňov ako na tŕňoch. Blíži sa totiž pokračovanie jedného z najočakávanejších filmov tohto roku. Druhá časť Duny ide do kín a má za sebou prvé svetové premiéry.

Ako píše portál Antiyoutuber, hoci väčšinu jeho fanúšikov zaujíma dej a osudy hlavných postáv, ktoré stvárnili Zendaya a Timothée Chalamet, niektorí komentujú váhu populárneho herca. A pravdepodobne aj viac ako čokoľvek iné a intenzívnejšie, než by bolo vhodné.

image

Plešina, brucho či málo svalov. Body shaming sa netýka len žien, čoraz častejšie sú jeho obeťou aj muži

Miláčik žien i mužov

Chalamet sa stal idolom a miláčikom žien i mužov naprieč celým vekovým spektrom. Zaujal predovšetkým vo filme Daj mi svoje meno, kde si zahral mladého dospievajúceho chlapca, ktorý sa musí vyrovnať so svojou sexualitou. Ďalej si zahral napríklad vo filmoch Beautiful Boy, Malé ženy, Kráľ alebo práve aj v prvom diele Duny.

Fanúšikovia si všimli nielen jeho herecké umenie, ale aj vzhľad. Vďaka chlapčenskému výzoru, tmavým vlnitým vlasom a francúzsko-americkému šarmu ukradol srdce státisícom fanúšikov. Jednoducho, stalo sa takmer pravidlom, že mnoho z nich chodilo na filmy, v ktorých hral, len kvôli jeho úlohe a nie kvôli príbehu. To sa teraz evidentne deje o poznanie viac.

V posledných dvoch týždňoch sa konajú celosvetové slávnostné premiéry druhej časti Duny, ktoré navštevuje aj veľká časť filmovej delegácie. Medzi nimi samozrejme nemôže chýbať ani Chalamet, ktorý má vo filme jednu z najdôležitejších rolí. Z jednotlivých projekcií sa pochopiteľne objavuje aj nespočet fotiek.

image

Timothée Chalamet

Dunemovie/Instagram

Negatívne reakcie sa množia

A niektorí fanúšikovia si začali tvrdiť, že Chalamet pribral oproti ostatným filmom, v ktorých v minulosti hral. Najväčšie porovnanie sa ľuďom ponúka s filmom Wonka, ktorý mal premiéru iba pred štvrť rokom. „Vo Wonkovi bol Timothée ešte chudý, ale čo má toto znamenať. On úplne stráca kúzlo,“ hovorí jedna zo žien na TikToku.

Práve tam sa negatívne reakcie na jeho fotky množia najviac a podobných komentárov sú tisíce. Jeho vzhľad komentujú nielen ženy, ale aj muži. Niektorí ho dokonca prirovnávajú k Leonardovi DiCapriovi, ktorému sa podľa nich stále niečo „podobné“. „Ach, snáď nedopadne Timmy ako Leo. To by bolo hrozné,“ hovorí jeden z nich. 

Niektorí ľudia tiež šíria teóriu, že mal pribrať až 25 kilogramov, čo je nielen nevhodné, ale aj s najväčšou pravdepodobnosťou nepravdivé. Síce je pochopiteľné, že Chalamet zaujal predovšetkým svojim chlapčenským vzhľadom, lenže film Daj mi svoje meno mal premiéru pred siedmimi rokmi, teda v čase keď mal Chalamet dvadsaťjeden rokov a film sa natáčal oveľa skôr, mohlo mať čerstvých dvadsať.

image

Zendaya na premiére šokovala kostýmom, vo filme uvidíme nové tváre. Prečítaj si zaujímavosti o pokračovaní Duny

Body shaming

Je úplne prirodzené, že človek vyzerá v dvadsiatich ôsmich inak ako v na začiatku dvadsiatych rokov. Zároveň Chalamet musel pre niekoľko filmov tiež schudnúť, pre rolu vo filme Krásny chlapec cez osem kilogramov. Treba tiež dodať, že uhol a svetlo kritizovaných paparazzi snímok neboli v mnohých prípadoch lichotivé a je prirodzené, že človek vyzerá inak.

Body shaming mužov ale nie je nijako neobvyklý, v auguste minulého roka sa s negatívnymi komentármi ohľadom svojho tela musel stretávať napríklad populárny spevák Robbie Williams, ktorý má telesnú dysmorfiu. Fanúšikom neskôr prezradil, že by mohol na tému, ako veľmi nenávidí svoje telo, napísať aj knihu.

Lenže s bodmi shamingom sa nemusia stretávať len celebrity. Štúdia britskej charitatívnej organizácie Campaign Against Living Miserably odhalila, že problémy s duševným zdravím kvôli vzhľadu vlastného tela malo až 48 percent mužov a dvaja z piatich mužov pociťuje tlak na to, aby mali dokonalé telo ako z obálky časopisov.

Navyše 35 percent mužov vo veku od šestnástich do štyridsiatich rokov tvrdí, že nie je spokojných s tým, ako vyzerá. Viac ako polovica mužov je tiež presvedčená, že fotky v médiách dostatočne nereprezentujú to, ako vyzerá mužské telo.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:18