Premiéra Dune: Part Two v LondýneDunemovie/Instagram
StoryEditor

Zendaya na premiére šokovala kostýmom, vo filme uvidíme nové tváre. Prečítaj si zaujímavosti o pokračovaní Duny

Nikola Michalkova16.02.2024., 13:00h

Fanúšikovia filmu Duna netrpezlivo očakávajú príchod novej časti. V štvrtok 15. februára sa konala premiéra.

Lajkuj Brainee.sk na

Dune: Part One hneď po svojom uvedení do kín zožala celosvetový úspech. Mohlo za to aj obľúbené herecké duo, ktoré tvorí Timothée Chalamet a Zendaya. Tá si ale v prvej časti nedostala veľký priestor a jej postava sa objavovala najmä vo víziách hlavného hrdinu. To sa má v druhej časti zmeniť a fanúšikovia tak konečne zažijú očakávaný vzťah medzi postavami Chani a Paulom. 

Dune: Part Two mala mať pôvodne premiéru už v novembri minulého roka, ale kvôli štrajku hercov a scenáristov sa posunula. Vo štvrtok 15. februára sa herci zišli v Londýne pri uvedení filmu. V komerčných kinách ho začnú premietať prvého marca. A ty si môžeš čakanie skrátiť zaujímavosťami, ktoré sme si pre teba pripravili v článku.

image

Hollywood sa vracia do normálu. Herci sa definitívne dohodli so štúdiami, môže sa opäť začať nakrúcať

Zaujímavosti o druhej časti

Pokračovanie ofiicálne oznámili 26. októbra 2021, konkrétne štyri dni po premiére prvej časti v USA. Režisér Denis Villeneuve už od samého začiatku hovoril o rozdelení filmu na dve časti. Bola to dokonca aj jeho podmienka, aby film vôbec režíroval. Taktiež pôvodne chcel natočiť obe časti súčasne. To však zamietlo štúdio Warner Bros., ktoré tvrdilo, že by to bolo finančne a produkčne nákladné a okrem toho nebolo isté, či bude mať dostatočný finančný úspech. Ich obavy sa ale vôbec nepotvrdili.

Režisér tiež divákom oznámil, že druhá čas nebude obsahovať žiadny časový skok medzi udalosťami z prvej časti. To znamená, že nás nečaká žiadny skok do ďalekej budúcnosti, ale budeme si môcť vychutnať postavy presne tam, kde sa nachádzali v úvodnej časti - medzi Fremenmi. „Je to dôležité – nie je to pokračovanie, je to druhý diel. Je v tom rozdiel. Chcel som, aby sa film naozaj otvoril práve tam, kde sme postavy opustili. Nie je tam žiadny časový skok. Chcel som dramatickú kontinuitu s prvou časťou,“ vyjadril sa v rozhovore režisér.

Herecké obsadenie

V druhej časti budeme môcť vidieť nové tváre, ktoré film osviežia a obohatia o nové dejové zápletky. Asi najskloňovanejším menom je Austin Butler, ktorý sa preslávil najmä vďaka Elvisovi. Novinár New York Times Kyle Buchanan tvrdí, že o rolu Feyda-Rautha Hannekena (ktorú stvárnil Butler), sa uchádzali tiež Tye Sheridan či známy spevák Harry Styles. Pred samotným oznámením Austina Butlera ale tvorcovia uvažovali aj o Billovi Skarsgårdovi a Barrym Keoghanovi.

Okrem neho do filmu mieri aj známa herečka Florence Pugh, ktorá spolu s Timothéem hrala aj vo filme Malé ženy. V Dune stvárni princeznú Irulan Corrino, dcéru cisára Shaddama IV. Pôvodne na túto rolu oslovili Emmu Roberts, avšak jej rozvrh jej neumožnil túto rolu prijať. Budeme môcť vidieť tiež Christophera Walkena ako cisára Shaddama IV., Léau Seydoux ako Lady Margot. Režisér sa o tejto postave vyjadril, že jej úloha bude odlišná, ako bola v pôvodnom románe od Franka Herberta. Opísal ju ako „tajnú agentku“, ktorá bude skrývať množstvo prekvapení. Avšak na to, či bude stvárňovať dobrú alebo zlú postavu, neodpovedal.

Viac scén medzi Chani a Paulom

Asi každý fanúšik filmu Duna je netrpezlivý a nevie sa dočkať práve najviac rozoberaného vzťahu medzi postavami Chani a Paulom. Niektorí určite boli sklamaní, že Zendaya v prvej časti nedostala toľko priestoru, ale to sa v druhej časti zmení. Ako aj trailer ukazuje, dej sa bude oveľa viac sústrediť aj na ňu. Už to nebude len na úrovni zjavovania sa vo víziách, ale bude sa medzi nimi budovať skutočný vzťah. A my sa už nevieme dočkať.

Premiéra v Londýne

Vo štvrtok 15. februára sa v Londýne konala premiéra druhej časti. Na červenom koberci sa predstavili mnohí herci z filmu, no najväčšiu pozornosť si vyslúžila Zendaya. Prišla totiž v kovovom kostýme, ktorý všetkým fanúšikom vyrazil dych. Obrovský dav fanúšikov už na hercov čakal niekoľko hodín. Herci sa im na červenom koberci venovali, fotili sa s nimi či podpisovali karty. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 18:28