Fantóm údajne vyčíňa už vyše rokaUnsplash/yassine rahaoui
StoryEditor

Na gymnáziu v Brne vyčíňa záchodový fantóm. Rozmazáva po toaletách výkaly, výtvory prezentuje ako umenie

Antiyoutuber09.02.2024., 12:30h

Študenti aj zamestnanci brnenského gymnázia EKO v Starém Lískovci zažívajú v posledných dňoch nepríjemné situácie. Toalety znečisťuje neznámy záchodový fantóm. Rozmazáva po nich výkaly a svoje výtvory prezentuje ako umelecké diela na Instagrame. Situáciu v súčasnej dobe rieši polícia.

Lajkuj Brainee.sk na

Až pred pár dňami sa odovzdávalo polročné vysvedčenie, teraz ale žiaci jedného z brnenských gymnázií musia riešiť väčší problém, než zlé známky. Na toaletách sa totiž objavili nevšedné umelecké diela. Neznámy páchateľ pomazáva toalety a ich okolie exkrementmi, navyše ich prezentuje ako umenie, píše portál Antiyoutuber.

Žiaci a zamestnanci brnenského gymnázia EKO v Starém Lískovci sa v posledných dňoch nestačia čudovať. Na toaletách vyčíňa „záchodový fantóm“. Maže exkrementy po toaletách a ich najbližšom okolí. Nielen, že obťažuje žiakov a zamestnancov, navyše so svojimi činmi začal chváliť aj na Instagrame a je pravdepodobne presvedčený o tom, že ide o umenie.

image

Niekoľko mužov slovne aj fyzicky napadlo Shopaholic Adel. Toto je už aj v jej prípade za hranou, tvrdí verejnosť

Zbiera fanúšikov

Profil s prezývkou záchodový fantóm sa objavil na Instagrame len nedávno, aj napriek tomu si našiel mnoho fanúšikov. Jeho obsah je celý zasvätený iba toaletám a exkrementom. Navyše ho dopĺňajú aj pútavé popisy. „Jedná sa o toaletu v zelenej kabínke, ktorá má odtrhnutú dosku. Toaleta a časť kabínky je postriekaná exkrementmi. Všade sa povaľuje toaletný papier,“ uvádza záchodový fantóm pri jednom z príspevkov.

„Táto inštalácia vystihuje spojenie medzi nihilizmom a samotou prostredníctvom dekonštrukcie každodenných prvkov. Hlavným prvkom tejto inštalácie je záchod, ktorého tradičná všedná funkcia je subvertovaná, pretože exkrementy sú všade, len nie vo vnútri neho,“ dodáva.

Robí to už takmer rok

Za popismi na profile záchodového fantóma by sa nemusel hanbiť žiadny kurátor. Autor veľmi výstižne popisuje, čo jednotlivé rozmazané exkrementy znamenajú a prepája s nimi aj niektoré umelecké smery. Jeho výtvory totiž evidentne nemajú toalety pošpiniť, majú im pridať umeleckú hodnotu.

Odtrhnuté dosky majú symbolizovať rozpad tradičných hodnôt a toaletný papier pohodený vedľa toalety údajne predstavuje bezvýznamnosť ľudských činov. Na vyčíňanie záchodového fantóma prvýkrát upozornil web Brnenská drbna. Kontaktoval ich anonym, ktorý sa predstavil ako matka jedného zo študentov.

„V škole vyčíňa takzvaný Hovnový fantóm, jedná sa o nejakého úchyla, ktorý hádže výkaly po stenách na záchode, tie si potom odfotí a dá to na Instagram, kde k tomu napíše zvrátený popis. Tento fantóm vyčíňa v škole už skoro rok a škola je neschopná ho nájsť, dopadnúť a potrestať,“ napísala osoba spomínanej redakcii. Situáciu v súčasnej dobe rieši polícia.

Pražský „Lord Hoven“

Nie je to prvýkrát, čo školské toalety znečisťoval neznámy človek podobným spôsobom. V roku 2007 na Vysokej škole ekonomickej v Prahe dva mesiace pôsobil „Lord Hoven“, ktorý rozmazával na toaletách výkaly po stenách areálu školy v Južnom Meste.

image

Pakalu Papito: Vtipný a zahalený rúškom tajomstva. Pozreli sa na príbeh mému a profilu, ktorý pobláznil celý svet

Správca vysokoškolského areálu vtedy žiadal študentov aj pedagógov o pomoc pri vypátraní neznámeho výtržníka s tým, že upozornil na možnosť nákazy žltačkou. „Lorda Hoven“ sa nikdy nepodarilo vypátrať. Na začiatku roka 2008 sa škole v liste ospravedlnil.

Vraj bol v zlej životnej situácii, nemal prácu, peniaze a bol zúfalý. Uviedol tiež, že v znečisťovaní toaliet neplánuje pokračovať. Jednoducho kvôli tomu, že už naňho nebude mať čas, našiel si totiž novú prácu. V liste sa podpísal ako Krištof Harant z Polžíc a Bezdružíc.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 15:57