Stredná škola zakázala zrkadláBrainee x Canva
StoryEditor

Prvá stredná škola definitívne zakázala zrkadlá na záchodoch. Študenti si miesto vyučovania točili videá na TikTok

Miroslav Kamody23.01.2024., 08:00h

Stredná škola sa uchýlila k radikálnemu kroku. Ako sa však ukazuje, funguje.

Lajkuj Brainee.sk na

Závislosť na sociálnych sieťach sa hlavne v prípade mladej generácie stáva čoraz väčším problémom. Dokazuje to aj prípad zo strednej školy v americkej Severnej Karolíne, ktorá bola nútená zájsť tak ďaleko, že im zo záchodov boli odobraté zrkadlá, informuje portál Unilad.

Namiesto učenia natáčanie

Stredná škola Southern Alamance sa rozhodla definitívne zakázať zrkadlá, aby takýmto spôsobom odradila svojich žiakov od opustenia triedy uprostred vyučovania a natáčania klipov na populárnu sociálnu sieť. Podľa informácií školy niektorí študenti takto navštívili toaletu aj deväťkrát denne.

image

Ďalšie veľké trápenie ľudí z generácie Z. Boja sa, že budú vyzerať staršie, niektorí pritom majú len 14 rokov

Les Atkins, referent pre styk s verejnosťou pre školský systém, pre televíziu WFMY povedal: „Študenti chodili na toaletu na dlhú dobu a robili si videá na TikTok.“ Ďalej dodal, že aj keď je zákaz a odstránenie zrkadiel zvláštny trest, tak funguje.

Nový systém aj zákazy

Škola okrem toho vytvorila nový systém digitálnych preukazov, ktorý umožňuje študentom prihlásiť sa a odhlásiť sa z triedy, aby škola mohla sledovať, ako dlho počas vyučovania trávia čas inak ako štúdiom. „Snažíme sa vzdelávať študentov: všetci máme teraz mobilné telefóny. Musíme sa ich naučiť používať. Musíme sa naučiť, kedy ich odložiť,“ dodal Atkins.

image

Logo TikToku

Reuters/Dado Ruvic

Táto správa prichádza len niekoľko mesiacov po tom, čo experti v americkom technickom priestore varovali, že generácia Z sa stáva závislou na TikToku, pričom táto závislosť rastie. Aplikácia bola odvtedy zakázaná v štáte Montana. Predstavitelia štátu tvrdili, že takto zachraňujú svojich voličov pred „sledovaním Čínskej komunistickej strany“.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 03:12