Instagram zavádza nové obmedzeniaReuters/Dado Ruvic
StoryEditor

Instagram začne ponocujúcim tínedžerom ukazovať, aby odložili mobil a išli spať. Funkciu nebude možné nijako vypnúť

Miroslav Kamody19.01.2024., 14:00h

Nateraz nie je jasné, do akého veku bude obmedzenie aplikácia používateľom zobrazovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Sociálna sieť Instagram odhalila svoju najnovšiu funkciu, ktorá je zameraná na zdravie tínedžerov. Ako informuje portál Engadget, ak niekto z mladších používateľov používa v noci aplikáciu (lajkovanie či odpisovanie na správy) viac ako desať minút, aplikácia im navrhne, aby ju zatvorili a išli spať.

Choď spať!

Tieto „nočné štuchnutia“ sa automaticky objavia v účtoch tínedžerov a nebude možné ich vypnúť. Instagram nateraz  nešpecifikoval, či bude táto funkcia povolená pre všetkých tínedžerov, alebo len pre osoby mladšie ako 18 rokov. Je možné, že sa bude vekové obmedzenie v rôznych regiónoch líšiť.

image

Spoločnosť Meta u nás konečne spúšťa novú sociálnu sieť Threads. Ako funguje a kedy si ju budeš môcť stiahnuť?

Instagram potvrdil, že chce dosiahnuť to, aby mladí ľudia, ktorí ešte nepoužívajú mobilné funkcie, ako pripomienky na odloženie telefónu, zatvorili v noci aplikáciu. „Chceme, aby dospievajúci odchádzali z Instagramu s pocitom, že čas, ktorý strávia aplikáciou, je zmysluplný a úmyselný, a vieme, že spánok je pre mladých ľudí obzvlášť dôležitý,“ uviedla sociálna sieť.

Nové funkcie

Nový nástroj nasleduje ďalšie funkcie, ktoré Instagram zaviedol, aby pomohol dospievajúcim a ich rodičom spravovať čas strávený v aplikácii. Spolu s funkciou rodičovského dohľadu to zahŕňa aj takzvaný tichý režim.

image

Instagram zavádza nové obmedzenia

Brainee x Canva

 Ten umožňuje tínedžerom stlmiť upozornenia, automaticky odpovedať na správy a dať svojim priateľom a sledovateľom vedieť, že nie sú k dispozícii a robia niečo iné, napríklad študujú alebo spia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 21:30