Toaletný papier v chladničke má skutočne zmyselUnsplash/Nik
StoryEditor

Toaleťák v chladničke či hádzanie batérii o zem. Máme pre teba výber bizarných internetových tipov, ktoré skutočne fungujú

Miroslav Kamody26.11.2023., 09:00h

Tieto tipy sa skutočne oplatí vyskúšať. Na rozdiel od iných skutočne fungujú.

Lajkuj Brainee.sk na

Na internete nájdeš obrovské množstvo „skutočne overených tipov, ktoré zaručene fungujú”. Problém nastáva až vtedy, keď sa niektorí rozhodneš skutočne využiť a prídeš na to, že ide o blbosť. V Brainee sme sa preto pozreli na tie, ktoré na prvý pohľad síce vyzerajú bizarne, no skutočne fungujú. 

Toaletný papier v chladničke

Tento trend aktuálne vo veľkom koluje po sociálnej sieti TikTok. Ľudia dávajú toaletný papier do chladničky, pretože pomáha pri tlmení nepríjemných pachov, ktoré niektoré jedlá (chtiac-nechtiac) majú. A to všetko vďaka absorpčným vlastnostiam toaletného kotúča, ktorý je schopný vysať všetku prebytočnú vlhkosť pretrvávajúcu v chladničke.

image

Koľko času denne tráviš s mobilom v ruke? Vieme, kedy je to problém!

Omnoho rozumnejšie je však použiť sódu bikarbónu. Nielenže absorbuje prebytočnú vlhkosť v chladničke, čím pomáha predchádzať zhoršeniu pachov, ale tiež neutralizuje kyseliny, čo tiež prispieva k vzdušnej chladničke. A zatiaľ čo toaletný papier bude v chladničke svoju funkciu plniť len tri týždne, sóda bikarbóna až tri mesiac, nehovoriac o tom, že je omnoho menej nápadnejšia ako rolka toaleťáku vedľa tvojho obeda.

Kovová lyžica a pachy

Veľmi dobre to poznáš - krájaš cibuľu alebo cesnak a ich vôňa ťa potom polovicu dňa prenasleduje. A to bez ohľadu na to, koľkokrát si si už umyl ruky. Existuje však jednoduché riešenie. Stačí, ak prstami pošúchaš kovovú lyžicu, prípadne akýkoľvek predmet z nehrdzavejúcej ocele. Zbavíš sa tak väčšiny, ak nie všetkého, zápachu.

Zmrzlina na bolesť hlavy

Spomínaš si, ako si naposledy zjedol priveľa zmrzliny a tvoj mozog začal „mrznúť”? Tento efekt by ti mal aspoň na chvíľu pomôcť zmierniť bolesť hlavy. Ak ťa teda náhodou počas horúceho letného dňa chytí bolesť hlavy a nemáš po ruke žiadne tablety, daj si zmrzlinu.

image

Zmrzlina na bolesť hlavy

Unsplash/Elza Kurbanova

Hádzanie bateriek

Nechce sa ti behať, skúšať a zisťovať, ktorá batéria v nejakom zariadení nefunguje? Existuje pomerne jednoduchý spôsob, ako to zistiť. Stačí ich hádzať o zem. Vybité batérie pri páde na tvrdá povrch odskočia, dobré nie. A problém je vyriešený.

Upchatý nos

Skvelý hack, ktorý oceníš najmä v tomto jesennom období. Pokiaľ máš upchatý nos a nevieš sa poriadne nadýchnuť, pevne si zatlač koreň nosa. Tlač aspoň 15 sekúnd a následne pocítiš, ako sa ti odlievajú dutiny. Mimochodom, tento trik funguje aj v prípade, ak nemáš zapchatý nos, prípadne dlho plačeš a máš pocit, že ťa bolí tvár.

Strúhanie masla

Už sa tešíš na vianočné pečenie? Mnohí z nás si zabudnú včas vytiahnuť z mrazničky maslo, ktoré sme na túto príležitosť kúpili už pred mesiacmi, pretože bolo v zľave. Ako dosiahnuť, aby sa ti čo najrýchlejšie rozmrazilo? Vytiahni strúhadlo a jednoducho ho postrúhaj. Problém vyriešený! 

image

Nájdi si spolubývajúceho a zmeň paušál. Umelej inteligencie sme sa pýtali, ako šetriť, keď zarábame minimálnu mzdu

Ako ohriať pizzu

Zostala ti zo včera pizza a už stihla kompletne uschnúť? Čo s ňou, keď stále vyzerá tak dobre? Ak si sa už niekedy v tejto situácii ocitol, veľmi dobre vieš, že ohrievanie v mikrovlnke problém príliš nevyrieši. Najlepší spôsob, ako ju najlepšie „oživiť”, že hodiť ju na panvicu s dvomi lyžicami vody. Nezabudni ju následne zakryť pokrievkou. 

Soľ do kávy

Znie to ako tá posledná vec, ktorú by si v káve chcel. Pokiaľ ale pridáš len štipku, výrazne znížiš množstvo cukru a mlieka, ktoré je potrebné použiť. Nehovoriac o tom, že to funguje omnoho lepšie, ako akékoľvek množstvo oboch spomínaných ingrediencií. Štipka soli v horúcom kakau či čokoláde zase zvyšuje jej chuť. Vyskúšaj a neoľutuješ.

image

Soľ dodáva horúcej čokoláde chuť

Unsplash/Maddi Bazzocco
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 13:13