Elon MuskReuters/Kirsty Wigglesworth
StoryEditor

Elona Muska kritizuje už aj Biely dom. Odsúdil ho za antisemitizmus a šírenie konšpiračných teórií

TASR18.11.2023., 10:22h

Biely dom v piatok odsúdil majiteľa sociálnej siete X Elona Muska za "odpornú propagáciu" antisemitizmu a nenávisti. Reagoval na Muskov príspevok, v ktorom podporil konšpiračnú teóriu.

Lajkuj Brainee.sk na

Kontroverzný miliardár tento týždeň v reakcii na antisemitský príspevok na svojej sociálnej sieti napísal: „Povedali ste skutočnú pravdu.” Pôvodný príspevok falošne tvrdil, že členovia židovskej komunity podnecujú nenávisť voči belochom, približuje agentúra Reuters.

image

Musk pridal memečko so Zelenským, je pod paľbou kritiky. Si po uši v sra*kách, odkázal mu predseda ukrajinského parlamentu

„Čo najdôraznejšie odsudzujeme túto odpornú propagáciu antisemitskej a rasovej nenávisti, ktorá je proti základným hodnotám nás ako Američanov,” uviedol hovorca Bieleho domu Andrew Bates.

Ohavná lož

„Je neprijateľné opakovať túto ohavnú lož, ktorá stojí za najsmrtiacejším činom antisemitizmu v americkej histórii, nieto mesiac po najsmrtiacejšom dni pre Židov od holokaustu,” doplnil.

image

Elon Musk

Archív HN

Hovorca sa zmieňoval o útoku na Izrael zo 7. októbra, pri ktorom militantné hnutie Hamas zabilo 1200 ľudí, a páchateľovi streľby v synagóge v americkom Pittsburghu, pri ktorej v roku 2018 zahynulo 11 ľudí. Zástupcovia Muska ani platformy X, v minulosti známej ako Twitter, vyjadrenie Bieleho domu zatiaľ nekomentovali.

Sociálna sieť X sa potápa

Reuters pripomína, že sociálnu sieť X opúšťajú inzerenti, odkedy ju Musk v roku 2022 kúpil a obmedzil moderovanie obsahu, čo podľa skupín pre občianske práva prudko zvýšilo nenávistné prejavy na tejto platforme.

image

Chce Musk dobehnúť Borisa Kollára? Ich deti by si už mohli zahrať futbalový zápas, jeho jedenáste dieťa sa volá Techno Mechanicus

Spoločnosť IBM vo štvrtok oznámila, že okamžite zastavila všetky reklamy na X po zistení, že jej inzeráty boli umiestnené vedľa obsahu podporujúceho Adolfa Hitlera a jeho nacistickú stranu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 04:25