Na TikToku si po novom ľudia udierajú kladivom do tváre.Tiktok/
StoryEditor

Na TikToku si po novom ľudia udierajú kladivom do tváre. Tvrdia, že tým docielia krajší vzhľad

Antiyoutuber05.10.2023., 09:00h

Na TikToku sa šíri ďalšia blbosť. Ľudia si mlátia kladivom do tváre. Videá pod hashtagom #bonesmashing majú stovky miliónov zhliadnutí.

Lajkuj Brainee.sk na

Užívatelia na TikToku sú často schopní prísť s veľmi bizarnými a niekedy aj nebezpečnými trendmi. Existuje už nespočet prípadu, keď kvôli zapojeniu sa do tiktokovej výzvy niekto prišiel aj o život. Mnoho tvorcov baví si vymýšľať nezmyselné triky na zlepšenie života a prezentovať ich ako prelomové a veľmi efektívne návody. Pravda je však taká, že vo väčšine ide o nezmyselné blbosti, ktoré môžu skôr uškodiť, než akokoľvek pomôcť.

Takzvaných „Do it yourself“ (DIY) videí je na platforme nespočet. Ide o videá, v ktorých tvorcovia svojim sledujúcim ukazujú nejaký veľmi ľahký návod na niečo, čo im podľa nich jednoznačne pomôže a zvládnu to urobiť len s tým, čo majú doma. Často do týchto videí tvorcovia zahŕňajú aj všemožné návody na zlepšenie zdravia a vzhľadu.

image

Ako často myslíš na Rímsku ríšu? Na TikToku sa šíri nový trend. Odpoveď niektorých mužov ťa prekvapí

Byť krásny a neodolateľný je sen zrejme nespočetných ľudí. Ide o skupinu, na ktorú sa momentálne zameriavajú tvorcovia s veľmi stupídnym trendom. V trende nesúci názov „bone smashing“, čiže lámanie kostí, tvorcovia navádzajú svojich sledujúcich na použitie kladiva na úpravu tváre. Nejde však iba o kladivo. Používajú aj ďalšie tupé predmety, ako napríklad fľaše, ktorými sa udrie do určitých častí tváre.

Napravenie nedostatkov 

Cieľom tohto trendu je zlepšenie tváre, napravenie nejakých nedostatkov, výstupkov a podobne. Hoci zrejme mnohým užívateľom dôjde, že sa jedná o nebezpečnú blbosť, videá pod hashtagem #bonesmashing majú už vyše dvestopäťdesiat miliónov zhliadnutí.

Prevažne tínedžeri si zámerne poškodzujú kosti pre vytvorenie estetickejšieho vzhľadu. Pokiaľ ich cieľom nie je spôsobiť si bolesť a vážne poškodenie tváre, robia veľkú chybu. Nie je totiž nijako dokázané, že by takáto činnosť mala pozitívny efekt. Namiesto dokonalých tvárí si môžu takouto činnosťou vytvoriť skôr nesymetrickú tvár, čo je pravý opak toho, čo je zmyslom trendu. Nešťastím si môžu vyraziť aj napríklad zuby, alebo si privodiť nejakú tržnú ranu.

Aby tvorcovia dodali dôveryhodnosti tohto stupídneho trendu, odkazujú sa na Wolffov zákon. Ide o lekársky zákon, ktorý hovorí, že kosti u zdravého človeka sú schopné sa prispôsobiť istej záťaži. Ide však o klasické úkony ako chôdza, či zdvíhanie ťažkých váh. Priamym úderom kladivom do kosti si môže človek priviesť skôr zranenie, než si akokoľvek pomôcť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 03:30