Známa tvorkyňa obsahu na OnlyFans sľúbila, že svoje zárobky použije na pomoc rodinám s nízkymi príjmami.Twitter/beckymil1/
StoryEditor

Ľudia na OnlyFans míňajú na platforme šialené sumy peňazí. 80 percent z miliárd eur putovalo priamo tvorcom

Miroslav Kamody25.08.2023., 12:30h

Predstavitelia spoločnosti aj tvorcovia majú radosť. Z používateľov sa im podarilo vytiahnuť rekordnú sumu peňazí.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak niekedy budeš mať pocit, že ľudia majú málo peňazí, spomeň si na tento článok. Ako totiž informuje portál Unilad, používatelia platformy OnlyFans, ktorá sa stala centrom obsahu pre dospelých, na predplatnom minuli takmer 5,6 miliardy dolárov (5,2 miliardy eur).

Samozrejme, najväčšiu radosť majú samotní tvorcovia, ktorí si nechali 80 percent zo súm predplatného. Platforma vznikla v roku 2016 a funguje na princípe predplatného profilov, ktorých obsah má potom používateľ k dispozícii.

image

OnlyFans tvorkyňa priznala, že má svojich otrokov. Niektorí na ňu vraj prepísali svoju životnú poistku

Šialené zisky

Postupne však hudobníkov a iných umelcov nahradili tvorcovia obsahu pre dospelých, keďže OnlyFans nijako nezakazuje, aký obsah sa v profiloch nachádza.

Regulačné podanie od materskej spoločnosti Fenix ​​International odhalilo, že spoločnosť OnlyFans zaznamenala celkové výdavky používateľov za fiškálny rok končiaci sa 30. novembra 2022 vo výške 5,55 miliardy dolárov.

Výdavky vzrástli o 16 percent oproti predchádzajúcemu roku, pričom tvorcovia platformy si domov odniesli takmer 4,5 miliardy dolárov. Leonid Radvinsky, vlastník OnlyFans, dostal za fiškálny rok 2022 dividendy vo výške 338 miliónov dolárov, čo je o 19 percent viac ako v predchádzajúcom roku, keď mu bolo vyplatených 284 miliónov dolárov.

image

Modelka sa živí odhaľovaním tela na stránke OnlyFans.

Profimedia

Očakávajú ďalší rast

V rovnakom časovom rámci OnlyFans podľa podania zvýšil počet používateľov o 27 percent na 238,8 milióna. Rast zaznamenali aj samotní tvorcovia, a to až o závratných 47 percent. Dokopy ich je tak už 3,18 milióna.

Celkový čistý príjem z platformy vo fiškálnom roku 2022 bol 1,09 miliardy dolárov, z čoho 67 percent pochádzalo zo Spojených štátov, 15 percent z Európy a Spojeného kráľovstva a 18 percent zo zvyšku sveta.

V komentári k budúcnosti OnlyFans sa uvádza: „Skupina predpokladá, že jej záväzok byť „tvorcom na prvom mieste“ a poskytovaním najbezpečnejšej platformy sociálnych médií poskytne silný základ pre pokračovanie rastu výnosov, ziskovosti a povedomia o značke v nadchádzajúcom období.”

image

28-ročná učiteľka si založila OnlyFans, jednu vec však nedomyslela. Jej študenti ju zaplavili žiadosťami o fotografie

Zákaz explicitného obsahu rýchlo zrušili

Pozitívna správa od spoločnosti prichádza po tom, čo OnlyFans v auguste 2021 oznámila kontroverzné plány na zákaz sexuálne explicitného obsahu z platformy. Po reakcii ľudí, ktorí využívali stránku na živobytie, spoločnosť rýchlo otočila a oznámila, že takéto zmeny napokon robiť nebude.

„Ďakujem všetkým za to, že vaše hlasy boli vypočuté,“ napísala spoločnosť v reakcii na odpor. „Zaistili sme záruky potrebné na podporu našej rôznorodej komunity autorov a pozastavili sme plánovanú zmenu pravidiel z 1. októbra. OnlyFans znamená začlenenie a naďalej budeme poskytovať domov všetkým tvorcom.“ 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 14:11