Herec zo Star Treku či z filmu Captain Marvel podľahol zákernej chorobe.Profimedia.cz/
StoryEditor

Herec zo Star Treku či z filmu Captain Marvel podľahol zákernej chorobe. Mal len 49 rokov

iDnes.cz26.02.2024., 13:15h

Herec Kenneth Mitchell, ktorý si zahral v seriáli Star Trek: Discovery alebo snímke Captain Marvel, zomrel vo veku 49 rokov. Jeho rodina to v nedeľu oznámila vo vyhlásení zdieľanom na jeho overených sociálnych sieťach. Pred rokmi mu diagnostikovali ochorenie ALS.

Lajkuj Brainee.sk na

„S ťažkým srdcom oznamujeme, že zomrel Kenneth Alexander Mitchell, milovaný otec, manžel, brat, strýko, syn a drahý priateľ,“ stojí vo vyhlásení rodiny.

Mitchellovi v roku 2018 diagnostikovali amyotrofickú laterálnu sklerózu, ktorá poškodzuje nervové bunky v mozgu a mieche. Herec aj jeho rodina v posledných rokoch pravidelne zdieľali aktuálne informácie o jeho zdravotnom stave na sociálnych sieťach. V auguste si Mitchell v príspevku na Instagrame pripomenul piate výročie zistenia svojej diagnózy.

image

Herci zo seriálu Priatelia reagujú na smrť Matthewa Perryho: Boli sme viac než len hereckí priatelia, sme rodina

„Môj brat sa vtipne zmienil, že v obchode naozaj nemajú priania k výročiu ALS. Ja však chcem osláviť dnešok; dar života. Som taký vďačný, že mám tento deň pred sebou. Bolo to dlhých päť rokov. Toľko strateného, ​​toľko získaného. Neuveriteľne ťažké časy, zmiešané s toľkými ďalšími požehnaniami,“ napísal vtedy Mitchell.

Kenneth Mitchell pochádzal z Kanady a počas svojej hereckej kariéry odohral viac ako päťdesiatku filmových a televíznych rolí. Hral otca Carol Danversovej v marvelovskom filme Captain Marvel z roku 2019 a olympijskú nádej v hokejovom filme Hokejový zázrak z roku 2004. Mitchell sa objavil v desiatkach televíznych seriálov, vrátane Jericha, The Astronaut Wives Club alebo Frequency. V rokoch 2017 až 2021 hral Mitchell v seriáli Star Trek: Discovery. Na televíznych obrazovkách sa naposledy objavil pred dvoma rokmi v akčnej dramatickej sérii Starý chlap s Jeffrom Bridgesom v hlavnej úlohe.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 01:38