Herec zomrel vo svojej vile.Profimedia
StoryEditor

Herci zo seriálu Priatelia reagujú na smrť Matthewa Perryho: Boli sme viac než len hereckí priatelia, sme rodina

Nikola MichalkovaTASR31.10.2023., 09:12h

Smrť milovaného Chandlera zasiahla celý svet. Na sociálnych sieťach na neho spomínajú jeho priatelia, speváci či hereckí kolegovia.

Lajkuj Brainee.sk na

Celý svet v nedeľu ráno zasiahla správa, že známeho herca Matthewa Perryho našli mŕtveho vo vírivke. Mnohí sme ho poznali ako Chandlera z Priateľov, ktorý si svojím humorom získal priazeň každého. V článku si prečítaš, ako jeho smrť zasiahla tvorcov sitkomu či iných hercov. Uctili si ho však aj speváci. 

Hereckí kolegovia zo seriálu

Pätica predstaviteľov hlavných postáv amerického seriálu Priatelia v pondelok vyjadrila sústrasť v spojitosti so smrťou svojho hereckého kolegu Matthewa Perryho. 

„Sme vyslovene zdrvení stratou Matthewa. Boli sme viac než len hereckí priatelia. Sme rodina,” uviedli v spoločnom vyhlásení Courtney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc a David Schwimmer. Vyhlásenie zverejnili v pondelok v časopise People.

image

Seriál Priatelia

Warner Bros. Television/bright Kauffman Crane Productions/

„Zostáva ešte veľa nevypovedaného, teraz však na chvíľu zotrváme v žiali a spracujeme túto nepochopiteľnú stratu,” napísali. Viac podľa svojich slov povedia po čase, keď to bude v ich silách. „Nateraz sme v našich myšlienkach a v láske s rodinou Matthewa, jeho priateľmi a každým na celom svete, kto ho mal rád,” dodali sa vo vyhlásení.

Tvorcovia Priateľov

Herci zo seriálu Priatelia sa k smrti jedného z nich ešte nevyjadrili. Na základe informácií portálu Page Six by mali čoskoro vydať spoločné vyhlásenie. Zdroje ale tvrdia, že sú z toho „zničení“. „Herci sa spamätávajú zo straty brata, pretože Matty bol ich brat. Je to jednoducho zničujúce. Boli spolu v najlepších aj najhorších časoch. Keď bol Matty chorý, chránili ho a starali sa o neho,“ povedal zdroj na portáli Hindustan Times.

Vyjadrili sa aj samotní tvorcovia seriálu. Matthew Perry vo svojej knihe opísal, že získať rolu Chandlera bolo pre neho veľmi dôležité. Scenár vedel naspamäť a postavu na konkurze zahral tak, ako to cítil. Stanovisko vydali všetci tvorcovia – Marta Kauffman a David Crane, taktiež aj výkonný producent Kevin Bright.

„Sme šokovaní a hlboko zarmútení odchodom nášho milovaného priateľa Matthewa. Stále sa nám to zdá nemožné. Jediné, čo môžeme povedať, je, že sa cítime požehnaní, že bol súčasťou našich životov. Vždy bol najzábavnejším človekom v miestnosti. Ba čo viac, bol najmilší, s obetavým a nezištným srdcom,“ vyjadrili sa. 

Maggie Wheeler

Alebo Janice z Priateľov, ktorej smiech nám vždy spôsobil zimomriavky nie v tom úplne pozitívnom smere. Viac ju predstavovať nemusíme. „Aká strata. Svetu budeš chýbať, Matthew Perry. Radosť, ktorú si mnohým priniesol počas svojho príliš krátkeho života, bude žiť naďalej. Cítim sa tak veľmi požehnaná každým tvorivým okamihom, ktorý sme spolu prežili,“ napísala na Instagrame. 

Hank Azaria

Patril medzi blízkych priateľov Matthewa, ktorého spoznal ešte ako 16-ročný chlapec, keď prišiel bývať k otcovi do Los Angeles „Matthew bol mojím prvým priateľom v Los Angeles, keď som sa tam presťahoval. Mal som 21 rokov, on 16,“ napísal v príspevku na Instagrame. Okrem toho dodal, že to bol „najvtipnejší človek na svete“ a opísal jeho boj so závislosťou, píše sa na portáli Glamour.

„Žil pre smiech a každý večer sa smial – bol ako génius. Vtip tu, vtip tam. A potom ich na konci večera všetky spojil do tohto crescenda veselosti. Väčšinu nocí strávených s Matthewom ste na konci plakali od smiechu. Aj ako herec bol úžasný. Želám si len, aby sme sa my – ja a celý svet – dozvedeli, aký by bol zvyšok jeho kariéry,“ vysvetlil.

Shannen Doherty

Obaja sa spoznali pri natáčaní seriálu Beverly Hills 90210, kde sa objavil v jednej epizóde. „Boli sme ako gang. Všetci sme spolu vyrastali, chodili sme do Formosy (bar, ktorý často navštevoval, pozn. red.), a neustále sme sa smiali. Matt, Roger, David, Roxana. Hrali sme sa na vyzývateľov a Matt dievčatám v bare musel hovoriť smiešne veci. Jednoducho sme sa vždy bavili a navzájom sa podporovali. Vždy ste nás všetkých našli spolu v kabínke, ako sa rozprávame vlastným vymysleným jazykom. A áno, Matt mal vždy taký zmysel pre humor,“ opísala. 

Morgan Fairchild

V Priateľoch stvárnila Chandlerovu matku, Noru Bing. „Zlomilo mi srdce predčasné úmrtie môjho ‚syna‘ Matthewa Perryho. Strata takého skvelého mladého herca je šokom,“ napísala na svojom Twitteri. 

Adele

Neboli to len jeho hereckí kolegovia či priatelia, s ktorými sa stretával počas jeho dospievania či začínajúcej kariéry. Jeho smrť poznačila mnohých. Aj speváčka Adele si Perryho uctila počas svojho koncertu v Las Vegas. Aj ona, ako väčšina z nás, si ho zamilovala práve vďaka postave Chandlera. „Túto postavu si budem pamätať do konca života. Je to pravdepodobne najlepšia komediálna postava všetkých čias. Pieseň „When We Were Young“ venovala práve hercovi, píše sa na portáli Billboard.

@itvnews Adele pays tribute to Friends actor Matthew Perry during her Las Vegas concert #adele #matthewperry #friends #concert #lasvegas ♬ original sound - itvnews

„Je to vždy také šokujúce, najmä keď vás niekto rozosmial a priniesol vám do života toľko radosti, že o tom ani neviete. Práve to mi príde také zvláštne, že som ho v živote nestretla. Je v tom niečo, cítite sa z toho tak smutne najmä preto, že nemusíte vedieť, čo sa dialo,“ dodala. 

@gracefrost_music @Charlie Puth #matthewperry #friends #charlieputh ♬ original sound - Grace Frost

Charlie Puth

Americký spevák a skladateľ si Matthewa Perryho uctil tiež počas svojho koncertu v Austrálii. Spevák na jeho počesť zaspieval úvodnú pieseň, ktorá otvára každú časť milovaných Priateľov. Spolu s ním spievali aj fanúšikovia, pretože je len veľmi málo ľudí na svete, ktorí Priateľov nevideli a nezamilovali by si práve sarkastického Chandlera. 

Nebol to len Chandler

Matthew Perry sa v jednom rozhovore vyjadril, že nechce byť v spomienkach ľudí len ako Chandler Bing. Aj napriek tomu, že počas jeho života bojoval so závislosťou, niekoľkokrát bol na prahu smrti, vždy pomáhal ostatným.

Vyjadroval sa, že ak by k nemu prišiel niekto, kto je tiež závislý a požiadal ho o pomoc, pomohol by mu. Mnohým však zmenil život a pomohol práve ako Chandler Bing, ktorého humor rozosmial každého. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 22:04