Na pláž sa vyplavujú záhadné čarodejnícke fľašky.X/V_of_europe/
StoryEditor

Záhadné čarodejnícke fľašky na plážach? Vedci ich neotvárajú, boja sa čiernej mágie

Michal Čiernik29.11.2023., 13:00h

Pozdĺž Mexického zálivu sa objavuje séria strašidelných „čarodejníckych fliaš“. Výskumníci ich odmietajú otvoriť. V sklenených nádobách sa údajne nachádzajú vlasy, bylinky, rastliny, či dokonca nechty.

Lajkuj Brainee.sk na

Jace Tunnell našiel od roku 2017 osem čarodejníckych fliaš, z ktorých niektoré boli pokryté koralmi po dlhšom pobyte v oceáne.

Je zakladateľom občianskeho vedeckého projektu s názvom Nurdle Patrol, ktorý medzinárodne sleduje koncentrácie plastových peliet s cieľom vytvoriť povedomie o týchto nebezpečných mikro plastoch v oceáne.

image

Aj Slovensko má svoj krvavý a ohnivý Salem. V Krupine za čarodejníctvo upálili takmer 50 ľudí

Okrem toxického plastového odpadu však poslednú dobu naráža aj na tieto podivné fľaše, ktoré pochádzajú od neznámych odosielateľov a majú vo vnútri zvláštne predmety, o ktorých miestni veria, že začarované.

Magické rituály

V sklenených fľašiach sú vidno rôzne, bylinky, rastliny, ale aj nechty či vlasy. „Tí, ktorí čarodejnícke "fľaše" vytvárajú, ich väčšinou hádžu do ohňa, aby kúzlo fungovalo. V tomto prípade ich majitelia hodili však hodili do mora,“ uvádza portál Metro.uk.

image

V sklenených fľašiach sú vidno rôzne, bylinky, rastliny, ale aj nechty či vlasy.

X/Mailonline/

V Spojenom kráľovstve, ich bežne objavujú zakopané v rohoch pozemkov a dokonca zapečatené v stenách domov. „Niektoré fľaše slúžia na ochranu,“ vysvetlil Tunnel.

Existujú rôzne dôvody, prečo sa ľudia prikláňajú k zaklínadlám, niekedy to robia zo zdravotných dôvodov alebo pre šťastie. Vzhľadom na ich výrobu a farbu sa Tunnell domnieva, že fľaše, ktoré objavil, pochádzajú z Haiti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 16:51