Slávne herečky antisemitizmom pobúrili Hollywood.X/Spritermonitor1, Thescreamseries/
StoryEditor

Gaza je koncentrák. Slávne herečky antisemitizmom pobúrili Hollywood

iDnes.cz26.11.2023., 14:08h

Oscarová herečka Susan Sarandon a hviezda kultového hororu Vreskot Melissa Barrera dostali vyhadzov z hollywoodskych spoločností po tom, ako komentovali vojnu medzi Izraelom a hnutím Hamas.

Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť Spyglass Media Group, ktorá stojí za produkciou pripravovaného filmu Vreskot VII. potvrdila odchod herečky Barreraovej z chystanej snímky aj z celej franšízy.

image

Greta Thunbergová sa postavila na stranu Gazy. Na sociálnej sieti podporila Palestínčanov

Barrera je herečka mexického pôvodu a na svojom Instagramovom účte sa často vyjadruje k súčasnému konfliktu na Blízkom východe. Herečka okrem iného označila vojnu za genocídu a etnickú čistku. „S Gazou sa v súčasnej dobe zaobchádza ako s koncentračným táborom,“ povedala.

„Postoj spoločnosti Spyglass je jednoznačný: máme nulovú toleranciu k antisemitizmu alebo podnecovaniu nenávisti v akejkoľvek podobe, vrátane nepravdivých odkazov na genocídu, etnické čistky, prekrúcanie holokaustu alebo čohokoľvek, čo hrubo prekračuje hranicu nenávistných prejavov,“ uviedla spoločnosť Spy vo vysvetlení, prečo prerušila spoluprácu s herečkou.

Vyhadzov dostala aj držiteľka Oscara

Podobná situácia stihla aj päťnásobnú nominantku na Oscara Susan Sarandon. Hovorca agentúry United Talent Agency na jej konto uviedol, že herečku už agentúra nezastupuje a došlo k jej odchodu. Sarandon mala od agentúry odísť, pretože sa aktívne zúčastnila demonštrácie v New Yorku.

„V tejto dobe sa veľa ľudí bojí byť Židom a spoznávajú tak aspoň aké to je byť moslimom v Amerike, kde sú neustále podozrievaní z násilia,“ povedala herečka na demonštrácii.

Sarandon sa podľa amerických médií mala na propalestínskom proteste pripojiť k davu a skandovať: „Od rieky k moru bude Palestína slobodná),“ čo je slogan, ktorý naznačuje likvidáciu Izraela. Herečka sa k svojmu odchodu nevyjadrila as médiami od vyhadzovania nekomunikuje.

Umelkyňa je známa z filmov Rocky Horror: Picture Show alebo napríklad Thelma a Louise. No niekoľkokrát sa verejne preslávila aj svojim výrazným politickým aktivizmom. V minulosti napríklad označila pápeža Benedikta XVI. za nacistu, čím si vyslúžila kritiku zo strany katolíkov i Židov.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 22:12