Toto schované mestečko v lesoch je ako z halloweenskeho filmu.Twitter/kate Byrne, The Odder Podcast, Orange County Regional History Center/
StoryEditor

Spirituálne seansy a médiá, ktoré komunikujú s mŕtvymi. Toto mestečko schované v lesoch je ako z halloweenskeho filmu

Michal Čiernik01.11.2023., 13:00h

Počul si už o mestečku plnom médií, pomocou ktorých sa spojíš s dušami nebožtíkov, či spirituálnych liečiteľov, ktorí vyliečia tvoju auru? Cassadaga pri východnom pobreží Floridy ročne priláka desiatky tisíc veriacich, ale aj skeptických zvedavcov.

Lajkuj Brainee.sk na

Hlboko v srdci Floridy, uprostred lesov okresu Volusia, sa nachádza nenápadná, ale podmanivá enkláva známa ako duchovný tábor Cassadaga. Toto pokojné útočisko, ďaleko od mestského zhonu, si vyslúžilo prezývku "Spirituálne hlavné mesto sveta". Je to miesto, kde sa spájajú mystické a metafyzické javy, ktoré priťahujú nie len veriacich, ale aj zvedavých skeptikov.

image

Archeológovia zostali v nemom úžase. Našli nekromantský portál do podsvetia, lemovali ho 2-tisíc rokov staré lebky a dýky

Cassadaga, ktorú v roku 1894 založil George Colby, je miestom, kde sa všetko točí okolo nadprirodzena. Pýši sa pestro namaľovanými domami vo viktoriánskom štýle, ktoré zdobia farebné slnečnice, znaky mieru a sochy anjelov. V nich bývajú jednotlivci, ktorí sa venujú spiritualizmu alebo ho študujú. Verí sa, že tieto média, majú zvýšené spojenie s duchovným svetom.

Berú to vážne

Spiritualisti Cassadaga tvrdia, že spiritualizmus je náboženstvo, filozofia, ale tiež veda. Je to veda, „pretože skúma, analyzuje a klasifikuje fakty a prejavy ducha“, teda aspoň podľa definícií publikovaných na ich stránke. Tieto prejavy sa môžu vyskytnúť počas sedení, ktoré môžu zahŕňať prácu média so skupinou alebo jednotlivcom, alebo seansy, keď skupiny sediace v zatemnenej miestnosti hľadajú kontakt s duchovným svetom.

Komunita ponúka množstvo aktivít pre tých, ktorí sa chcú ponoriť hlbšie do duchovnej sféry. Pravidelne sa tu konajú workshopy, meditačné sedenia a kurzy duševného rozvoja, ktoré priťahujú ľudí, ktorí chcú zdokonaliť svoje intuitívne schopnosti. Mestský duchovný kostol je centrom duchovných stretnutí, kde sa konajú nedeľné bohoslužby a špeciálne podujatia.

Nič však nie je zadarmo

Prvým miestom, ktoré by si však po príchode mal navštíviť, je podľa portálu CNN vzdelávacia budova/kníhkupectvo Andrewa Jacksona Davisa. Budova z roku 1905 pomenovaná po priekopníkovi spiritualizmu a oficiálne uvítacie centrum. 

Kníhkupectvo prekypuje chytľavým moderným mystickým tovarom, knihami o zázrakoch či oblečením, ktoré vyzerá ako pripravené na párty pri splne mesiaca. Okrem toho sa tu predávajú zväzky šalvie a balíčky drahokamov, ktoré tvrdia, že zmierňujú všetko od zlých snov a závislostí až po menopauzu.

image

Prvým miestom, ktoré by si však po príchode mal navštíviť, je podľa portálu CNN vzdelávacia budova/kníhkupectvo Andrewa Jacksona Davisa.

Twitter/the_odder_podcast/

V miestnosti v zadnej časti je nástenka pokrytá letákmi, ktoré propagujú prebiehajúce podujatia. Od indiánskych seans, cez liečiteľské až po krúžok háčkovania. Tu tiež nájdeš zoznam, približne 35 pracovných médií v tábore a bielu tabuľu s názvami tých, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii na stretnutia. Ich cena sa pohybuje približne od 50 do 200 eur za hodinu. V pohodlnej blízkosti sa však nachádza aj bankomat, pretože vo všeobecnosti sa uprednostňuje hotovosť, ktorá sa platí priamo zvolenému médiu. Klienti môžu tiež kontaktovať rezervovať si  médiá a liečiteľov vopred.

image

Kníhkupectvo prekypuje chytľavým moderným mystickým tovarom, knihami o zázrakoch či oblečením, ktoré vyzerá ako pripravené na párty pri splne mesiaca.

Twitter/ginny_myers_sain/

„Pozrite si životopisy a vyberte si osobu, s ktorou cítite isté prepojenie,“ povedala 66-ročná Deb Jordan, certifikované médium a liečiteľka, ktorá je členkou správnej rady tábora. „Dávame prednosť tomu, aby si ľudia vybrali médium na základe toho, podobnej osobnosti,“ vysvetľuje.

Hoci neexistuje žiadny oficiálny zoznam návštevníkov, liečiteľka uviedla, že každý rok príde Cassadagu odhadom 15 až 17-tisíc ľudí z celého sveta.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 08:29