Shawn WarnerTikTok/internetfamouslol
StoryEditor

Pozitívna sila internetu. Muž napísal knihu, no nikto neprišiel na jeho autogramiádu, dnes je z nej bestseller

Miroslav Kamody19.07.2023., 14:00h

Empatia ľudí na internete pomohla spisovateľovi, aby sa jeho dielo stalo cez noc absolútnym bestsellerom.

Lajkuj Brainee.sk na

Internet je v postate desivé a otrasné miesto. Je plný konšpirácií a nenávisti od ľudí, ktorí nepochopili význam slobody slova. Ako sa však ukazuje, stále sa dokážu nájsť ľudia, ktorí urobia všetko preto, aby okolo seba šírili aj dobro.

Ako informuje portál Indy100, armádny veterán Shawn Warner vydal v novembri 2022 vlastnú knihu o vraždách mladých dospelých s názvom Leigh Howard and the Ghosts of Simmons-Pierce Manor. Nedávno sa chystal na autogramiádu, ktorá mala byť súčasťou jej propagácie.

image

Tolerancia na maďarský spôsob. Kníhkupectvo dostalo vyše 30-tisícovú pokutu za to, že v sekcii pre deti bol LGBTI+ román

Nikto neprišiel

TikToker, ktorý vystupuje pod menom Red, bol zhodou okolností na nákupe v obchode a všimol si, že Warner vyzeral extrémne skleslo a smutne, pretože nikto neprišiel. Vo videu, ktorý odvtedy videlo vyše 17 miliónov ľudí, prezradil, že sa do obchodu vrátil, aby sa s ním porozprával a kúpil si pár výtlačkov.

„Tento nový autor sa zdal veľmi skleslý, keď som okolo neho prvýkrát prešiel. Takže predtým, ako som odišiel z obchodu, rozhodol som sa vrátiť späť,“ píše sa vo videu.

@internetfamouslol I was just shopping when i noticed this man trying to promote his new book. I honestly dont even read books nowadays. But something just told me to get a couple. #booksoftiktok #booktok #newauthor #showlovenothate #fyp #newbook #murdermystery #murdermysterybook #bookgiveaway ♬ original sound - Red

Warnera bolo počuť vysvetľovať: „Je to môj debutový román. Je o dospievajúcom dievčati, ktoré sa spojí s duchmi s viacerými osobnosťami, aby vyriešili záhadu vrážd svojich rodičov.“ Reakcia internetu na seba nenechala dlho čakať. 

Za noc bestseller

V priebehu niekoľkých dní sa video šírilo sociálnou sieťou a Warnerova kniha sa cez noc stala bestsellerom a niekoľko dní bola na Amazone vôbec najpredávanejšou knihou. Vo videu na svojom vlastnom účte Warner povedal: „Chcem poďakovať všetkým za lásku a láskavosť k videu, ktoré Red zverejnil. Som v šoku,” dodal.

@shawnwwrites I have no words aside from Thank You supporting Leigh Howard and the Ghosts of Simmons-Pierce Manor! @internetfamouslol, @giwarnertamuedu. #booktok #booksoftiktok #newauthor #newtotok #yabooks ♬ original sound - Shawn

„V tejto chvíli ani neviem, čo k tomu povedať. Snažím sa okolo toho zabaliť hlavu,” povedal autor knihy. Ľudia mu v komentároch písali, že knihu práve začali čítať, iní ho chválili za kvalitný materiál. V internetovom obchode má momentálne hodnotenie 4,8 hviezdičiek z piatich.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 17:49