Moderátori The Grand Tour v centre BratislavyInstagram/jeremyclarkson1
StoryEditor

Amazon zrušil spoluprácu s Jeremym Clarksonom. Dočkáme sa vôbec uverejnenia slovenskej epizódy The Grand Tour?

Miroslav Kamody17.01.2023., 12:00h

Podľa všetkého by sa v samotnej epizóde malo objaviť aj naše lietajúce lietadlo AirCar či historický automobil značky Škoda 1100 OHC z roku 1957. Dočkáme sa však po aktuálnom škandále a vyhadzove aj jej premiéry?

Lajkuj Brainee.sk na

Britský novinár a moderátor Jeremy Clarkson prežíva jedno z profesijne najťažších období svojho života. A to pritom jedno podobné už zažil. Ako totiž informuje portál Variety, streamovacia platforma Amazon Prime Video s ním ukončila spoluprácu.

Za všetko môžu vyjadrenia k princovi Harrymu a jeho manželke Meghan, ktoré publikoval vo svojom stĺpčeku v bulvárnom britskom denníku The Sun. V ňom sa napríklad nachádza aj veta, že „v noci nevie zaspať pri pomyslení na to, ako by mali Markle donútiť pochodovať nahú ulicami každého mesta v Británii, zatiaľ čo dav by jasal a hádzal po nej exkrementy“.

Kritika ho prevalcovala

Aj keď sa Clarkson následne verejne ospravedlnil, ľuďom a dokonca ani bývalému kráľovskému páru to ani zďaleka nestačilo. „Ohlasy boli spočiatku tiché, tak som ich ignoroval. Potom sa ale začali kopiť,“ konštatuje moderátor.

„V momente, keď si uvedomíte, že ste spravili obrovskú chybu, sa začnete potiť a zároveň je vám zima. Rozbolí vás hlava a stúpne vám tep. Neveril som vlastným očiam tomu, čo som napísal. Naozaj som to napísal ja? Bolo to strašné,“ napísal v ospravedlnení Clarkson a pripomenul, že nikdy nebol sexista. 

Amazon dáva ruky preč

Skaza už však bola dokonaná a negatívne reakcie moderátora totálne prevalcovali. To spôsobilo, že sa mu chrbtom začali otáčať aj veľké značky, s ktorými spolupracoval. Podľa zdrojov Variety tak Amazon Prime Video dalo stopku nielen projektu The Grand Tour, ale aj obľúbenej Clarkson’s Farm.

Mnohých slovenských motoristických fanúšikov preto okamžite začala trápiť otázka, či sa vôbec niekedy dočkáme uverejnenia epizódy, ktorá sa nakrúcala na Slovensku. Filmový štáb bol v našej krajine v júni, kde navštívili Žilinu, Piešťany, ale aj Bratislavu.

Podľa všetkého by sa v samotnej epizóde malo objaviť aj naše lietajúce lietadlo AirCar či historický automobil značky Škoda 1100 OHC z roku 1957. Samotný Clarkson na svojom Instagrame zverejnil viacero príspevkov, ktoré potvrdzovali, že slávna trojica je na Slovensku.

Uvidíme niekedy túto epizódu?

Pokiaľ si sa bál, že epizódu kvôli aktuálnemu škandálu neuvidíš, môžeš si vydýchnuť. Amazon by totiž ešte mal zverejniť epizódy, ktoré sú súčasťou aktuálnych sérií. Tie by sa mali vysielať možno až do roku 2025.

image

William ma fyzicky napadol, znie šokujúce obvinenie princa Harryho. Rodina už viac na nože nemôže byť

Clarkson’s Farm, projekt zameraný na život začínajúceho farmára, by definitívne mal skončiť treťou sériou niekedy v priebehu roka 2024. Posledná epizóda The Grand Tour by mala premiérovať v roku 2025. 

Fanúšikovia sa môžu tešiť na štvoricu epizód, medzi nimi by mal byť aj špeciál, ktorý sa nakrácal v Poľsku, Česku, Slovensku, Maďarsku a Slovinsku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 14:38