Britský princ William a princ HarryTasr/ap, Martin Meissner/
StoryEditor

William ma fyzicky napadol, znie šokujúce obvinenie princa Harryho. Rodina už viac na nože nemôže byť

zariDnes.cz06.01.2023., 11:30h

Po obvineniach kráľovskej rodiny v dokumente Harryho a Meghan prichádza mladší z britských princov s ďalšími prekvapivými tvrdeniami. V memoároch s názvom „Spare“, ktoré vyjdu 10. januára, obviňuje brata Williama z fyzického napadnutia. Následník trónu vraj Harryho po výmene názorov zhodil na zem.

Lajkuj Brainee.sk na

Najskôr dokument, ktorý odhalil mnohé skryté skutočnosti, ktoré sa mali odohrať v kráľovskej rodine, teraz očakávaná kniha princa Harryho, v ktorej opíše celý svoj život v kráľovskej rodine. Jeden incident vyplával na povrch skôr, ako kniha Náhradník vyšla a naznačuje, že ešte sa chystá poriadny rozruch.

List The Guardioan získal úryvok z memoáru princa Harryho, ktorý spomína incident z roku 2019. Bratia sa pohádali pre Harryho manželku Meghan. Williem o nej povedal, že je problematická, nevychovaná a hrubá, čo bolo podľa Harryho označenie jeho manželky z tlače, píše sa na portáli iDnes.

To, čo začalo ako konverzácia, sa rýchlo zmenilo na krik, podobnú situáciu, o ktorej Harry hovoril v dokumente na Netflixe s názvom Harry a Meghan. 

Najskôr sa pohádali

Harry brata obvinil, že sa správa ako dedič, ktorý nie je schopný pochopiť, prečo sa jeho mladší brat neuspokojil s tým, že je len náhradník. Padli rôzne urážky a William následne uviedol, že sa snažil pomôcť. „Pomôcť mi? To myslíš vážne? Tak tomu hovoríš? Že mi pomáhaš?“ reagoval údajne Harry. 

image

Kráľovská rodina o nej nevedela. Princ Harry podáva v novej knihe emotívnu spoveď, ktorá môže zničiť monarchiu

Počas hádky si nadávali a Harry, ktorého starší brat vydesil, šiel do kuchyne, kam ho nasledoval nahnevaný William. Harry tvrdí, že sa pokúsil brata upokojiť a ponúkol mu pohár vody. „Willy, nemôžem s tebou hovoriť, keď si takýto,“ povedal. „Všetko sa to zbehlo rýchlo. Hrozne rýchlo. Schmatol ma za golier, roztrhol mi retiazku a zrazil ma na podlahu. Dopadol som na psiu misku, ktorá sa pod mojím chrbtom rozbila, kusy sa do mňa zarezávali. Chvíľu som tam ležal, omráčený, potom som sa postavil na nohy a povedal mu, aby vypadol,“ cituje The Guardian z knihy.

Podľa Harryho na neho William naliehal, aby ho udrel naspäť, a odkazoval pri tom na hádky, ktoré spolu mali v detstve. Harry to odmietol, čím Williama prinútil, aby odišiel. Neskôr sa starší z princov vrátil, podľa Harryho vyzeral, že je mu to ľúto, a ospravedlnil sa. Údajne naliehal na Harryho, aby Meghan o bitke nepovedal. „Nemusíš o tom hovoriť Meg,“ povedal údajne William. „Myslíš to, ako si ma napadol?“ opýtal sa Harry. „Ja som ťa nenapadol, Harold,“ odvetil starší z princov. 

image

Princ Harry vydáva osobnú spoveď v knihe Spare.

Penguin Random House/

Manželke to najskôr zatajil

Vojvoda zo Sussexu to manželke hneď nepovedal, ale zavolal svojmu terapeutovi. Meghan si, samozrejme, škrabance a modriny na jeho chrbte čoskoro všimla a donútila ho k priznaniu. Nebola vraj vôbec prekvapená ani nahnevaná, len bola veľmi smutná. 

Ako k úryvku z knihy poznamenal britský list, ide o jednu z scén, ktorá najskôr vyvolá v britskej kráľovskej rodine veľký rozruch. Obsah memoáru je síce prísne utajovaný, žiadny člen kráľovskej rodiny do knihy nemohol nahliadnuť, napriek tomu The Guardian získal jednu kópiu. 

Kniha o vzťahoch v rodine

Kniha popisuje život v kráľovskej rodine. Názov knihy „Spare“ (Náhradník) vychádza z toho, že v kráľovských a aristokratických kruhoch je prvý syn dedičom titulu, moci a bohatstva, zatiaľ čo druhý je náhradník, kedy sa prvorodenému niečo stalo. Kniha princa Harryho vychádza 10. januára. 

Pred vydaním knihy poskytol princ Harry dva rozhovory britskej ITV a americkej CBS. V jednom z nich tvrdil, že aj keď sú jeho vzťahy s rodinou napäté, chcel by späť otca aj brata. Kráľ Karol III. a princ William podľa neho neprejavili žiadnu ochotu sa zmieriť. 

image

Harry a Meghan rozbili internety, Netflix uviedol kontroverzný dokument. Vyhlásili vojnu monarchii?

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, ako sú Harry a Meghan oficiálne titulovaní, odstúpili v marci 2020 od svojich povinností v rámci kráľovskej rodiny. Uviedli vtedy, že chcú začať budovať iný život v Spojených štátoch, ďaleko od mediálnej pozornosti, ktorá podľa nich ohrozovala ich mentálne zdravie. 

Dokument odhalil, že klamali

Netflix nedávno vypustil dokument o princovi Harrym a jeho manželke Meghan. Tvrdia, že Buckinghamský palác klamal, aby ochránil následníka trónu, princa Williama. „Radi klamali, aby ochránili môjho brata, nikdy neboli ochotní povedať pravdu, aby ochránili nás,“ hovorí princ Harry v dokumente.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:59