Bella Ramsey v seriáli The Last of UsHBO
StoryEditor

Coming out hviezdy seriálu The Last of Us. Bella Ramsey sa identifikuje ako nebinárna osoba

Miroslav Kamody17.01.2023., 10:30h

Bella Ramsey zahviezdila v Game of Thrones a momentálne aj v The Last of Us. „Myslím, že moje pohlavie bolo vždy veľmi premenlivé,“ prezradila v rozhovore, kde sa identifikovala ako gender fluid.

Lajkuj Brainee.sk na

Seriál The Last of Us je momentálne najdiskutovanejším seriálom, a to zatiaľ oficiálne premiérovala len úvodná epizóda. Očakávaný projekt na motívy rovnomennej videohry začal vynikajúco, pričom túto udalosť využila hlavná hviezda projektu na svoj coming out.

Bella Ramsey, 19-ročná herečka, ktorú si mohol vidieť aj v posledných sériách Game of Thrones či minulý rok vo filme Catherine Called Birdy na Amazon Prime Video, využila rozhovor pre The New York Times a priznala, že je gender fluid.

image

Toto si o The Last of Us nevedel: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

V strednému rodu sa stavajú skepticky

Gender fluid ľudia o sebe niekedy hovoria v ženskom, inokedy zase mužskom rode, podľa toho, ako sa práve cítia. Prípadne sa uchyľujú k používaniu neutrálnych zámien. K strednému rodu sa stavajú skôr skepticky, pretože to so sebou nesie pejoratívny nádych, chápu to ako ponižujúce alebo posmešné.

„Myslím, že moje pohlavie bolo vždy veľmi premenlivé,“ povedala Ramsey. „Niekto by ma nazval ‚ona‘ a ja by som o tom nepremýšľala, ale vedela som, že ak ma niekto nazve ‚on‘, bude to trochu vzrušujúce.“ 

Rozhovor pôvodne vyšiel pred odovzdávaním Critics Choice Awards, na ktorých bola Ramsey nominovaná na cenu pre najlepšieho mladého herca/herečku za film Catherine Called Birdy. Nakoniec však nomináciu nepremenila. Ako povedala pre Times, veľmi ju potešilo, že bola nominovaná v kategórii, ktorá nie je špecifická podľa pohlavia.

Som len človek

Pokiaľ ide o zámená, Ramsey povedala, že vždy vo formulári skontroluje, či nie je možnosť zaškrtnúť možnosť „nebinárne“. „Som do značnej miery len človek,“ dodala. „Byť zadefinovaná v nejakom rode nie je niečo, čo sa mi obzvlášť páči, ale pokiaľ ide o zámená, naozaj mi je to jedno.“

image

Priprav sa na sledovanie seriálu The Last of Us. Máme pre teba prehľad všetkých infikovaných v postapokalyptickom svete

Seriál The Last of Us môžeš sledovať na HBO, prípadne sa streamovacej platforme HBO Max. Nové epizódy deväťdielnej prvej série budú vychádzať v pravidelných týždňových intervaloch.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 14:24