Chceš tráviť Vianoce zmysluplne? Vyskúšaj tieto tipy (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Nebuď počas sviatkov vianočný televízny kvások. Chceš ich tráviť zmysluplne? Vyskúšaj tieto aktivity

ros21.12.2021., 11:00h
Využi voľný čas sám či s rodinou skutočne zmysluplne.
Lajkuj Brainee.sk na

Nudíš sa doma a nevieš, ako si vyplniť sviatočný čas? Omrzelo ťa pozerania vianočných rozprávok, ktoré sa každým rokom opakujú? Nezúfaj. Prinášame ti niekoľko tipov na zaujímavé aktivity, ktorým sa môžeš venovať.

Čítaj knihy

Nie je nič lepšie ako namiesto pozerania televízie či ťukania do mobilu čítať knihy. Môžeš siahnuť po rôznych príbehoch s vianočnou tematikou. Ak sa teda počas sviatkov nudíš, určite si prečítaj niekoľko kníh, pri ktorých rozvíjaš svoju slovnú zásobu či fantáziu.

Skús si pri stromčeku prečítať obľúbenú knihu (ilu) Skús si pri stromčeku prečítať obľúbenú knihu (ilu) unsplash.com

Zacvič si

Cvičiť môžeš aj doma, navyše aj bez rôznych pomôcok. Na internete nájdeš neuveriteľné množstvo cvikov, vďaka ktorým spáliš všetky zjedené koláče či vianočný šalát. Pokiaľ máš doma činky či odporové gumy, rozhodne ich využi!

Vybehni do prírody

Po poriadne kalorickej štedrej večeri je dobré sa ísť prejsť na čerstvý vzduch. Nielenže si vyvetráš hlavu, ale poriadne si ponaťahuješ a rozhýbeš končatiny, ktoré by si mal vyložené na gauči pri sledovaní vianočných filmov. 

Zahraj si spoločenskú hru

Sviatky sú predsa o rodine a o čase strávenom s blízkymi. Určite si preto nájdite chvíle pre seba a zahrajte si nejakú spoločenskú hru, pri ktorej navyše spoločne trénujete logiku či pamäť. 

Zahrajte si s rodinou rôzne spoločenské hry (ilu) Zahrajte si s rodinou rôzne spoločenské hry (ilu) unsplash.com

Uprac si skriňu a obdarúvaj

Poznáš lepší spôsob ako ukázať svoju štedrosť než je darovanie vecí, ktoré nepotrebuješ? Nezištná pomoc ľuďom v núdzi je potrebná kedykoľvek, nielen počas vianočných sviatkov. Určite nájdeš niekoľko kusov oblečenia, ktoré môžeš darovať.

Vzdelávaj sa

Ak už máš dávno po študentských časoch, nemusíš sa učiť na záverečné skúšky, no aj tak máš kopec voľna, vzdelávaj sa. Čítaj napríklad knihy z histórie, pozeraj náučné filmy... Investícia do vzdelania je predsa jednou z tých najlepších, ktoré môžeš urobiť.

Vytiahni zaprášené korčule

Ukáž všetkým na zamrznutom jazere, ako dobre sa vieš korčuľovať! Vďaka zábavnému športu navyše spáliš niekoľko kalórií a opäť si na čerstvom vzduchu. Určite na ľad vytiahni aj svojich blízkych a poriadne sa zabavte.

Korčuľovanie ťa poriadne zabaví (ilu) Korčuľovanie ťa poriadne zabaví (ilu) unsplash.com

Vianočné svetre nemusia byť nudné

Máš doma niekoľko kúskov oblečenia, ktoré ti je stále dobré no nepáči sa ti? Nechceš ho vyhadzovať a ľuďom v núdzi si už zaniesol niekoľko plných tašiek? Tak povyťahuj zo skrine svoje staré vianočné svetre a skús ich skrášliť. 

Zaspievajte si

Večer si nemusíš vypĺňať len pozeraním vianočných rozprávok, ktoré si už aj tak videl niekoľkokrát. Namiesto toho si skúste spraviť s rodinou karaoke. Ukáž všetkým, aký si zábavný a zaspievajte si spoločne niektoré najznámejšie vianočné pesničky.

Čo je lepšie ako rodinné karaoke? (ilu) Čo je lepšie ako rodinné karaoke? (ilu) unsplash.com

Poupratuj

Možno si stihol veľké vianočné upratovanie už pred Štedrou večerou, no neporiadok sa odvtedy určite nazbieral. Ak sa veľmi nudíš a nemáš čo robiť, urob si poriadok v skriniach, povyhadzuj rôzne nepotrebné veci, utri prach aj na polici, ku ktorej si sa za celý rok nedostal alebo oprav pokazenú skrinku, na ktorú si nemal čas. Rozhodne sa niečo nájde.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:00