Motorola predstavila nový skladací telefónTwitter/ Technoifno45, techsatire
StoryEditor

Motorola predstavila nový skladací telefón. Nosiť ho môžeš na zápästí ako náramok, ktorý mení farby podľa tvojho oblečenia

Michal Čiernik26.10.2023., 15:30h

Bral by si 6,9-palcový full HD+ mobilný telefón, ktorý by si mohol nosiť ako náramok? Zariadenie okrem toho disponuje umelou inteligenciou, ktorá prispôsobí tapetu tvojmu oblečeniu.

Lajkuj Brainee.sk na

Predstav si, že svoj telefón zladíš s akýmkoľvek oblečením, ako nové flexibilné inteligentné hodinky a štýlový náramok v jednom. Takýto koncept predstavila spoločnosť Motorola spolu s jej materskou spoločnosťou Lenovo v novom adaptívnom displeji spoločnosti.

Zariadenia, nazývané ako prvý nositeľný smartfón na svete, obsahujú zdanlivo konvenčný 6,9-palcový full HD+ telefón s displejom, ktorý sa dá ovinúť okolo zápästia ako náramok. 

Adaptívny displej

Pripravovaný ohybný telefón, ktorý sa pripája k magnetizovanému remienku na zápästí, má však väčšiu všestrannosť ako inteligentné hodinky a smartfóny.

image

Vytŕčajúca spodná bielizeň či ponožky v sandáloch. Módne prešľapy sú teraz nové trendy

Zariadenie sa samo prestaví na 4,6-palcový displej v momente, keď používateľ časť zariadenia pozdĺžne ohne. Tým telefón zmení svoju časť na stojan, uvádza Dialy Mail.

Navyše má táto technologická novinka zabudovanú generatívnu AI, ktorá dokáže študovať tvoj aktuálny outfit a vytvoriť nový vzor tapety, ktorý ti pomôže zladiť tvoje mohutné, nové „inteligentné hodinky“ s aktuálnym odevom. Túto novinku predstavila na pódium vedúca výskumu inovácií spoločnosti Motorola, Lexi Valasek.

Ako zažartoval hovorca spoločnosti po tom, čo Motorola ukázala adaptívny displej na Lenovo Tech World ‘23, nové zariadenie sa „formuje podľa potrieb našich zákazníkov“.

Valasek na pódiu naznačila, že toto trochu objemné nositeľné zariadenie má len pomôcť používateľovi, aby mal v prípade núdze voľné ruky. Nič nenasvedčovalo tomu, že by zariadenie mohlo v dohľadnej dobe nahradiť robustnejšie športové hodinky sledujúce kondíciu.

Motorola však zdôraznila, že koncepčný telefón „pracuje s plnohodnotným systémom Android, rovnako ako akýkoľvek smartfón“.

Nová vychytávka podľa spoločnosti slúži ako osobný asistent aj nástroj na zlepšenie každodenných úloh, zlepšenie výkonu a vytváranie zmysluplnejších zážitkov pre používateľov. „Motorola posúva svoje úsilie v oblasti AI na inú úroveň,“ uviedla spoločnosť, ktorá touto novinkou nanovo definuje možnosti flexibilného hardvéru v spojitosti s novými funkciami AI.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 13:06