Noela je najmladšou transgender modelkou.Instagram.com/thenoellabella/
StoryEditor

Bola týraná vlastným otcom, v siedmich si zmenila meno. Noella je najmladšou trans modelkou na svete

Michal Čiernik17.08.2022., 14:00h

Vo veku desať rokov sa dostala na prehliadkové mólo v šatách od Mela Atkinsona, návrhára z Trans Clothing Company. Zoznám sa s Noellou, najmladšou transrodovou modelkou.

Lajkuj Brainee.sk na

Svoje prvé vystúpenie na New York Fashion Week zvládla ako skúsená profesionálka. „Noella naozaj nikdy nie je z ničoho nervózna alebo vystrašená. Je to malá profesionálka! Bola taká nadšená, že ide po móle, nadšená, že vidí všetkých ľudí a kamery. Presne vie, ako pracovať s davom.“ Povedal pre Metro Dee Mc Maher, rodič mladej modelky.

Už keď mala dva roky, povedala, že nie je malý chlapec.

Jej rodičia Dee McMaher (35) a Ray (32) sú neuveriteľne hrdí na svoju dcéru, ktorá začala premenou už vo veku štyroch rokov. Noella bola kedysi problémové dieťa, ktoré často mávalo záchvaty hnevu a odmietalo nosiť oblečenie, do ktorého sa ju pokúšali dať jej rodičia. „Odmietla nosiť chlapčenské oblečenie a mala záchvaty hnevu, napriek tomu, že bola taká mladá, vedela čo chce, aj keď nevedela poradne hovoriť,“ prezradil Dee.

 

 

Keď mala sedem rokov, legálne si zmenila meno.

Všetko sa zmenilo, keď Noella ako štvorročná išla na terapiu a vyhlásila, že je dievča. „Noella mala ťažký štart do života, pretože bola mimoriadne nešťastná, keď ju vnímali ako chlapca,“ povedal Dee. Jej rodičia sa domnievajú, že ich dcéra je príliš mladá na to, aby začala fyziologickú premenu, no medzitým jej umožnili slobodne preskúmať svoju identitu. „Mal som to vedieť skôr, keďže nenávidela čokoľvek mužské, tak som ju priviedol na rodovú kliniku. Rozkvitla hneď, ako sme si to uvedomili a umožnili jej, aby bola konečne sama sebou.“ Prezradili jej adoptívni rodičia. 

 

 

„Na svoj vek je desať rokov veľmi vyspelá a sebavedomá. Chce ukázať ostatným transrodovým deťom, že je v poriadku spoločensky prejsť a akceptovať to, kým sú,“ hovoria jej rodičia. „Je to dobrý pocit, že už teraz inšpirujem trans deti, aby boli sami sebou,“ povedala minimodelka.

image

Čo je rodič ochotný urobiť pre dieťa? Mama založila vlastnú cirkev, aby podporila svojho trans syna

Noela bola najmladšou obeťou trangender týrania, čo je najhoršie tak od vlastného biologického otca. Po dlhoročnom súdnom procese Dee a Ray zrušili práva Noelininho biologického otca a spolu s jej bratom si ich adoptovali. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:02