Fog of Love je neuveriteľne originálna hra, pre dvoch hráčov,ktorá spája rozprávanie, hranie kariet a skryté ciele. Twitter.com/fog Of Love/
StoryEditor

Zábavný románik vo dvojici alebo sa opiť s partiou pri queer kartovej hre? Prinášame zoznam LGBTQ spoločenských hier

Michal Čiernik13.08.2022., 12:00h

Spoločenské hry sú skvelým príkladom toho, že zabaviť sa môžu všetci bez akýchkoľvek rozdielov. Ak sám patríš, alebo máš v partii kamarátov člena LGBTQ komunity, tento zoznam spoločenských hier je práve pre teba.

Lajkuj Brainee.sk na

Fog of Love je skutočnou romantickou komédiou.

Fog of Love je neuveriteľne originálna hra, pre dvoch hráčov,ktorá spája rozprávanie, hranie kariet a skryté ciele. Navyše je to v základe kooperatívna zábava, ktorá kladie dôraz na zážitky. Hráš za fiktívnu postavu a ústredným motívom hry je rozhodovanie sa pri situáciách, vzájomné objavovanie, aj vývoj oboch postáv a ich vzťahu. Osobnosti postáv sú reprezentované vonkajšími znakmi, ale predovšetkým skrytými vlastnosťami. Práve tie ovplyvňujú rozhodovanie. Karty osudov potom predstavujú ciele, ktoré musíš v priebehu hry splniť. Tým tiež ovplyvníš aj budúcnosť vzťahu.

Pokiaľ ťa teda už nebaví pozerať filmy, ktoré sú si podobné ako vajce k vajcu, potom si môžete svoje príbehy napísať sami. Je to vlastne kooperatívna zábava, ale v skutočnosti nie úplne. Hráči majú svoje vlastné osudy a vyhrať môže aj jeden z dvojice, pokiaľ si splní svoj zvolený osud. Cez veľa čítania a rozprávania nie je partia nejako prehnane dlhá. Príprava síce chvíľku trvá, ale potom všetko ubieha rýchlo a celým románikom prejdeš do jednej hodiny.

Hráč môže mať vzťah s kým chce, alebo dokonca s viacerými partnermi súčasne 

Cesta za šťastím je strategická hra, ktorá simuluje život moderného človeka. Začínaš ako teenager, vyberieš si školu, budeš chodiť do práce, zarábať peniaze, nakupovať si za ne veci, ktoré viac či menej potrebuješ a samozrejme budeš mať možnosť utvárať partnerstvá a rodiny. To všetko preto, aby bola tvoja postavička šťastná. Hra využíva princíp worker placement a okrem dlhodobého šťastia, ktoré je cieľom hry, pracuje aj s krátkodobou spokojnosťou, ktorá ovplyvňuje zdroje, ktoré aktuálne môžete využívať. Tiež je potrebné strážiť stres a neprepínať sa, pretože ak to preženieš, jednoducho dostaneš infarkt a tvoja postava sa šťastia nedožije. Preto nie je dobré svojho hrdinu prepínať pri nadčasoch alebo brigádach. Cesta za šťastím však od hráča nežiada, aby spadol do akejkoľvek heteronormatívnej definície lásky. Hráči môžu mať vzťahy s kým chcú, alebo dokonca s viacerými partnermi súčasne v polyamornom vzťahu.

Chcel si si niekedy vyskúšať, ako je to byť sugar baby? V hre House Boy dostaneš šancu

V tejto zábavnej a hravej stolovej hre, ktorú vytvorili gayovia pre gayov, sa každý hráč postaví do úlohy jedného zo zamestnancov domácnosti bohatého starého muža Jonathana Glamcocka. Jonathanovi zostáva už len 9 dní života a je ochotný prenechať celý svoj majetok domácemu chlapcovi, ktorý sa ukáže ako najposlušnejší. Samozrejme, všetci chlapci sú mladí a veselí. Počas hry musíš nájsť spôsob, ako vyvážiť svoje domáce práce, aby si získali body a zároveň sa zabavili so svojimi rovesníkmi bez toho, aby ťa zachytili kamery, ktoré starý pán nainštaloval po celom sídle. Rýchlu špecifickú kockovú hru zvládneš za pol hodinu. Hra je pre troch až šiestich hráčov od 18 rokov.

image

Každý hráč sa postaví do úlohy jedného zo zamestnancov domácnosti bohatého starého muža Jonathana Glamcocka.

Facebook-com/house Boy/

Z 32 hrateľných postáv je osem zamilovaných do rovnakého pohlavia

Dance Card! je kartová hra venovaná tancu, konkrétne študentskému plesu. Môžeš ju hrať solitérne, kooperatívne aj kompetitívne, pre skúsenejších hráčov je pripravená sada náročnejších výziev v podobe challange kariet. Tvojim cieľom bude zatancovať si so všetkými svojimi vysnívanými partnermi. Hráš karty tanečných pohybov podľa toho, aká pesnička práve znie, posúvať postavy po hernom pláne medzi rôznymi časťami parketu alebo konverzuješ.

image

Pokuta, väzba či bičovanie za držanie sa za ruky. Tieto krajiny sú pre LGBTQ komunitu nebezpečné

Súčasné prostredie, živý umelecký štýl a jedinečná téma sú navrhnuté tak, aby oslovili mladších hráčov, začiatočníkov v stolných hách a rodičov, ktorí chcú, aby hra pomohla ich deťom prejsť do sveta hier. Napriek tomu, že ide o vstupnú hru, Dance Card! tiež poskytuje množstvo výziev aj pre skúsenejších hráčov.

Najdôležitejší aspekt tanečnej karty! je jeho obsadenie. Namiesto bežných študentov je každá z 32 hrateľných postáv v Dance Card úplne jedinečná, má svoj vlastný štýl, orientáciu a osobné schopnosti. Aby lepšie odzrkadľovali skutočný, súčasný svet, v ktorom dnes stredoškoláci žijú. V hre je reprezentovaných veľa rôznych kultúr, orientácií a štýlov obliekania. Množstvo úžasne rôznorodých postáv, ktoré sa snažia spolu tancovať, a 8 z nich je zamilovaných do rovnakého pohlavia.

image

Dance Card! je kartová hra venovaná tancu, konkrétne študentskému plesu.

Twitter.com/cardboardconsole/

Top2Bottom

Hra je identická so štýlom populárnej kartovej hry Cards Against Humanity, len s tým rozdielom, že je zameraná na LGBT komunitu. Jeden hráč v každom kole je porotca a číta otázku, na ktorú musia všetci ostatní hráči zahrať kartu, aby mohli odpovedať. Rozhodca potom vyberie víťazné odpovede, zvyčajne najzábavnejšie, alebo najpoburujúcejšie. Jeden hráč si potiahne ružovú kartu a prečíta ju nahlas a každý zostávajúci hráč si vyberie jednu divokú bielu kartu, s ktorou odpovie. Vyhráva hráč, ktorý ako prvý vytiahne šesť ružových kariet. Táto hra nič neskrýva, nič jej nie je sväté, ničomu sa nevyhýba. V podstate je naozaj nechutná a úchylná. Ale pre väčšinu preto neskutočne zábavná. 

image

História dúhovej vlajky. Vieš, že pôvodne mala osem pruhov a každý z nich niečo symbolizuje?

Jedno z najvzácnejších Monopoly vôbec

Existujú stovky rôznych verzií Monopoly, ktoré si môžete kúpiť. No o tomto Monopoly si určite ešte nepočul a žiaľ, určite ho nenájdeš ani v obchode. Gay Monopoly je jednou z najvzácnejších verzií Monopoly vôbec! Klasickej hre na obchodovanie s nehnuteľnosťami dáva úplne nový rozmer. Gay Monopoly prichádza s jedinečnými hracími žetónmi a môžete si vybrať, či budete hrať za džíp, medvedíka, fén, koženú čiapku, putá alebo ihličkovú pätu. Pokiaľ ide o nehnuteľnosť, už si nekupujete domy alebo hotely, v Gay Monopoly investujete do barov a kúpeľov.  Pamätajte si, že táto hra bola vytvorená v 80. rokoch, takže ponúka pohľad do minulosti, namiesto toho, aby reprezentovala dnešnú gay kultúru.  Bolo vyrobených len niekoľko kópií hry a tie, ktoré sa predali, boli pôvodne vydané takmer pred 40 rokmi.

image

Gay Monopoly je jednou z najvzácnejších verzií Monopoly vôbec.

Twitter.com/itsvinion/

Zábavná alkoholická párty hra

Toto je ďalšia kartová hra pre dospelých, ktorá je inšpirovaná queer kultúrou. Cieľom tejto párty hry je priblížiť vás o niečo bližšie k vašim priateľom. Balíček je plný tematických odkazov a vtipov. Cock & Tails je navrhnutá ako alkoholická hra, takže je ideálna na zahriatie pred tým, ako vyrazíte von, alebo ideálna na zábavnú noc. Hru môžu hrať traja až desiati hráči, ale ak máš väčšiu partiu, vôbec to nevadí. Hra sa prakticky dá hrať v neobmedzenom počte hráčov. Balík obsahuje 104 hracích kariet, a ak by ťa po čase omrzeli, stačí naskenovať QR kód na vybraných kartách a odhaliť dynamické rozšírenia.

image

Cock & Tails je navrhnutá ako alkoholická hra.

Instagram.com/cockandtailsgame/

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:50