Ikona meme sveta a vyjadrenie úzkosti s ikonou incelov na jednej fotografii.Instagram/jordan.b.peterson/
StoryEditor

Meme legenda Hide The Pain Harold sa stretol s kontroverzným psychológom. Nikto netuší prečo

mor12.05.2023., 09:00h

Ľudia na internete sú zmätení. Kultová meme ikona a neslávne známy klinický psychológ sú totiž najviac nepravdepodobným duom, ktoré sa mohlo vyskytnúť na jednej fotografii. Čo stálo za ich stretnutím?

Lajkuj Brainee.sk na

Hide The Pain Harold (vo voľnom preklade Harold skrývajúci bolesť) je už roky internetovou senzáciou a svojich fanúšikov neustále informuje o svojich náhodných výletoch, od hľadania „intergalaktických“ monolitov až po objavovanie najväčšieho visutého mosta v Maďarsku, píše sa na webe portálu Unilad.

image

Prehľadný zoznam obsesií generácie Z. Prečo milujú stredoveké prerábky populárnych songov a čo znamená ošiaľ so žabami?

Pre tých, ktorí nie sú ponorení do aktualít v kultúre mémov, je Hide The Pain Harold – vlastným menom András Arató – svetoznámym vďaka fotografii, na ktorej má vtipný úsmev. Ten vyzerá ako keby práve zažíval nesmierne silné úzkosti, no niekto mu povedal, že ich musí skryť a pretvarovať sa.

Maďarský elektroinžinier na dôchodku a hviezda (77) má ikonický úsmev, o ktorom sa ľudia domnievali, že je falošný a silený. V iných kútoch internetu sa zas J. Peterson preslávil svojimi kontroverznými a konzervatívnymi komentármi ku kultúrnym a politickým otázkam. Viac o ňom sme napísali v tomto článku

Bol inšpiráciou záporáka vo filme Olivie Wilde z roku 2022 Don’t Worry Darling. Režisérka ho označila za „blázna“ a „pseudointelektuálneho hrdinu komunity incelov“.

image

Fero Joke to už nevydržal. Kvôli homofóbnym susedom a vyhrážkam sa rozhodol predať svoj dom

Okolo Petersona sa vytvoril kult vďaka psychológovým krajne pravicovým názorom týkajúcich sa politickej korektnosti a feminizmu. Je tiež známy tým, že zdieľa svoje pochybnosti o klimatickej kríze a jeho spojení s kontroverzným podcasterom Joeom Roganom, ktorý šíri vo svojich reláciach dezinformácie (napríklad ohľadne očkovania). Niekedy sa označuje aj za self-help gurua. 

Peterson má teda veľkú sledovanosť, no pramení z úplného iného zdroja v porovnaní s virálnou slávou jeho nového kamaráta Harolda. V stredu 10. mája Peterson prekvapil fanúšikov svojim najnovším príspevkom na Instagrame. V ňom je zachytený na fotke s Hide The Pain Haroldom, ktorý sa, ako inak, usmieva. Obaja sú oblečení v jednoduchých košeliach a ležérnych blejzroch.

„Skryte bolesť,“ napísal Peterson k príspevku, čím odkázal na Haroldovu prezývku. Prívrženci kanadského psychológa svoje prekvapenie a šok vyjadrovali stovkami komentárov pod príspevkom. 

image

Ruská polícia zadržala internetovú hviezdu Hasbullu. Dôvodom mal byť incident počas svadobných osláv

„Nový mém,“ komentoval jeden človek. „Čo preboha robia títo dvaja v tej istej miestnosti?“ spýtal sa ďalší. „Môj mozog nevie, ako má spracovať túto fotku...“

Jeden z užívateľov tiež vtipne zareagoval: „AI sa vymyká spod kontroly.“ Ďalší si spravil žart z jednej rady Petersona, ktorá ti mala umožniť niesť zodpovednosť a mať väčšiu kontrolu nad vlastným životom: „Ja, keď sa odhodlám ísť konečne k terapeutovi a on mi povie, že si mám upratať izbu.“

Dôvod, prečo sa tieto dve osobnosti stretli a majú spolu fotku, je však pravdepodobne nudnejší, než by sa dalo čakať. Peterson je návšteve v Budapešti a s Haroldom sa mohol stretnúť náhodne. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/memecka, menuAlias = memecka, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 03:55