Bývalý šéf SNS Ján Slota znovu baví internet.Instagram/zomriofficial/
StoryEditor

Ján Slota dostal dvojročnú podmienku. Na jeho korupčnej kauze si zgustli tvorcovia memečiek

Michal ČiernikTASR09.06.2023., 16:00h

Bývalý šéf SNS Ján Slota znovu baví internet. Aj keď jemu po rozsudku súdu asi do smiechu veľmi nie je.

Lajkuj Brainee.sk na

Dnes už legenda slovenského internetu kvôli svojim kontroverzným vyjadreniam a kauzám, sa zase raz stala terčom slovenských meme stránok. Bývalý politik Ján Slota bol totiž obvinený z korupcie. Ako uvádzajú tvnoviny.sk, Slota mal prijať tisíce eur za to, že pomôže na súde vybaviť miernejší trest pre vinníka dopravnej nehody. Ten vraj chcel podplatiť sudcu a kontakt mal sprostredkovať práve bývalý politik.

Dnes si bývalý šéf SNS Ján Slota vypočul rozsudok. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhodol, že je vinný za zasahovanie do nezávislosti súdu. Dostal dva roky s podmienečným odkladom. Jeho predošlé kauzy a nenávistné, dnes už ikonické prejavy, z neho spravili obľúbený terč memečkárov. Najnovšiu kauzu preto veľmi rýchlo využili vo svoj prospech. Najlepšie z vtipných obrázkov nájdeš v galérii.

Súdny proces sa s hrdým národniarom začal v stredu (7. 6.). Pred senátom sa však kvôli zdravotnému stavu a veľkým bolestiam dlho nezdržal. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry navrhol uznať exprimátora Žiliny za vinného a uložiť mu trest odňatia slobody až na desať rokov. Slota však tvrdil, že je nevinný. Obžalobu pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci považuje za účelovú, nedôvodnú a postavenú na nezákonne získaných dôkazoch.

image

Referendum síce platné nie je, no aspoň pobavilo. Vtipných memečiek je viac ako voličov

Rozsudok však nie je právoplatný. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) priamo v súdnej sieni podal odvolanie. Trvá na odňatí slobody vo výške desatich rokov. Obhajca Jána Slotu zase navrhoval oslobodenie spod obžaloby. Po vyhlásení verdiktu si ponechal lehotu na odvolanie, uvádza TASR. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/memecka, menuAlias = memecka, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 06:00