AMP musia byt opustiťYouTube/AMP
StoryEditor

VIDEO Populárni streameri sa nasťahovali do gigantického luxusného bytu. Po pár dňoch ich vyhodili, nedalo sa s nimi žiť

iDnes.czHonza Srp06.08.2024., 10:00h

Šestica černošských streamerov, ktorí na Twitchi vystupujú sólo aj pod spoločnou značkou AMP, bavia desiatky miliónov divákov naprieč celým svetom. Nie každému však ich expresívny štýl života vyhovuje, a tak sa počas krátkej doby musia už druhýkrát sťahovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Viac ako herní streameri vysielajúci na Twitchi pripomínajú AMP hip-hopovú skupinu. Každý z ich šiestich členov má celkom solídne rozbehnutú sólovú kariéru, napríklad Kai Cenat je piatym najpopulárnejším človekom na Twitchi, väčšina fanúšikov má však najradšej ich spoločné kolaborácie. V podstate je to akási reality show pre mladú generáciu, ktorá sa už nepozerá na televíziu, píše Honza Srp z portálu iDnes.

AMP (skratka pre Any Means Possible, teda niečo v zmysle „všetkými možnými prostriedkami“) zo začiatku fungovali rýdzo online, ale potom sa rozhodli spoločne sťahovať, čo im malo uľahčiť tvorbu nového obsahu. A aby udržali prst na tepe doby, vybrali si New York, mesto nekonečných možností. Zdá sa však, že ani jedna z najdôležitejších metropol sveta nie je na ich vyčíňanie pripravená. Alebo oni na ňu?

image

Riaditeľ Twitchu priznal problémy. Streameri dostávajú státisíce každý mesiac, samotná platforma ale nič nezarába

Splnený sen

Všetkým členom AMP je len ľahko cez dvadsať a vďaka zástupom sledujúcich a bohatým sponzorom nemusia príliš riešiť financie. Neobmedzovali sa teda a prenajali si obrovský mezonet v hodnote viac ako 30 miliónov dolárov, pričom fanúšikom ho predstavili v dvadsaťminútovom videu, ktoré nazbieralo už vyše päť miliónov zhliadnutí.

Veľa krásne presvetlených miestností, minimálne dve kúpeľne, obrovská terasa, kde sa dá aj hádzať na basketbalový kôš, bohato vybavený streamerský kút pre každého z nich a v neposlednom rade aj opulentný výhľad na ľudské mravenisko pod sebou, to všetko bolo pre chlapcov, ktorí rozhodne nepochádzajú z bohatých pomerov, splneným snom. Z ktorého sa však museli veľmi rýchlo prebudiť, po iba troch dňoch sa totiž zase museli sťahovať.

„Prisahám na svoju matku, banda, nič sme neurobili. Vedeli sme, že tu musíme byť trochu viac v pokoji a trochu viac v pohode. fakt sme nič neurobili, banda,“ podíval sa potom rozhodnutím prenajímateľa Kai Cenet na sociálnych sieťach. Narážal tým na predchádzajúci pokus o spoločné bývanie, keď im majiteľ kvôli nadmernému hluku odstrihol internet a potom aj elektrinu. Tentokrát to také vyhrotené nebolo, aj tak sa však AMP musia narýchlo sťahovať.

Dvojité problémy

Neprišlo to z čistého neba, Din „Agent 00“ Muktar tvrdí, že problémy boli od samotného začiatku, kedy k nim prenajímateľ každú chvíľu „liezol“ s nejakými pripomienkami. Každopádne AMP museli svoje sídlo opustiť a jediné, v čo môžu dúfať je, že sa im podarí nejakú časť z dopredu zaplateného nájmu získať späť.

image

Rizz, boujee, slay či drip. Nerozumieš jazyku generácie Z? Pozreli sme sa na najznámejšie slangové výrazy tohto roka

Čo bolo pravým dôvodom „vyhadzovu“ sa asi nikdy nedozvieme, každopádne negatívny stereotyp hráčov videohier ako asociálnych samotárov, ktorí sa realizujú len vo virtuálnych svetoch, už sa rozpadol dávno.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. september 2024 11:49