Mladá influencerka zomrela počas streamovania.X/Dexerto
StoryEditor

VIDEO Mladá food influencerka zomrela počas streamovania. Po desiatich hodín jedenia jej vybuchol žalúdok

Michal Čiernik24.07.2024., 12:00h

Horor počas živého vysielania. Mladá Číňanka sa pred svojimi online fanúšikmi desať hodín prejedala. Jej žalúdok to však nezvládol a explodoval.

Lajkuj Brainee.sk na

24-ročná čínska influencerka zomrela priamo počas desaťhodinového streamu. Jej žalúdok nezvládol obrovský nápor sladkostí, kuracích stehienok a morských plodov, ktoré pred svojimi fanúšikmi zjedla.

image

Rachel fotila pre Playboy: Keď som so ženou, nepremýšľam nad chlapmi, o pár rokov možno budem ako Kim Kardashian

Výsledky pitvy odhalili, že žalúdok Pan Xiaoting sa po konzumácii približne desiatich kilogramov jedla vážne zdeformoval a naplnil sa nestrávenou potravou. Následne praskol a spôsobil únik žalúdočnej kyseliny a potravy do brušnej dutiny, uvádza Daily Mail. 

Xiaoting, ktorá už mala nezdravú nadváhu, sa v Číne preslávila živými prenosmi Mukbang, čo je trend, pri ktorom  ľudia pred kamerou konzumujú obrovské množstvá jedla, zvyčajne veľmi nezdravého. Vznikol v Južnej Kórei a hoci sú v Číne videá s týmto obsahom zakázané, ich tvorcovia to hravo obchádzajú práve živými prenosmi.

Pan Xiaoting naživo vysielala svoj 10-hodinový potravinový maratón 14. júla, keď skolabovala. Diváci jej údajne privolali záchranku, bolo však už neskoro.

Svetový trend

Medzi najznámejších tvorcov tohto obsahu patrí Nicholas Perry, pre svojich 3,8 milióna sledovateľov na YouTube známy ako Nikocado Avocado. Tento 32-ročný rodák z Pensylvánie sa stal multimilionárom vďaka tomu, že sa natáčal, ako konzumuje bezbožné množstvo jedla.

Svoju púť začal v roku 2017, keď vo svojich videách jedol obrovské množstvo ramen polievky či kopce palaciniek. Teraz často zje naživo viac ako 10-tisíc kalórií. V súčasnosti váži údajne 160 kilogramov, pričom na začiatku svojej kariéry vážil okolo 70.

Videá mukbang pôvodne začali, aby zmiernili pocit osamelosti u ľudí, ktorí väčšinou jedia sami. „Zatiaľ čo niektoré štúdie naznačujú, že sledovanie videí mukbang môže zmierniť pocity osamelosti poskytnutím pocitu sociálneho spojenia, iné naznačujú, že nadmerná konzumácia týchto videí môže zhoršiť osamelosť tým, že nahradí hlbšie sociálne interakcie v reálnom živote povrchnejšími,“ prezradil Daily Mail Andrew Harris, docent psychológie na Nottingham Trent University v Spojenom kráľovstve.

„Dnes je však z toho iba groteskná ukážka obžerstva a sebapoškodzovania,“ doplnila ho dietologička Katie Lopez. „Bohužiaľ, toto je ďalší príklad glorifikácie sebapoškodzujúceho správania,“ dodala.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. september 2024 13:40