Žena sa presťahovala do podzemného bunkru na záhrade svojho kamaráta.Tiktok/Undergroundgirl1/
StoryEditor

Žena sa presťahovala do podzemného bunkru na záhrade svojho kamaráta. Chce tam žiť celý rok

Michal Čiernik27.05.2024., 10:30h

Američanka sa rozhodla žiť v podzemnom kryte. Ten postavili kvôli prípadnej apokalypse. Svoje dobrodružstvo sa rozhodla zdieľať na TikToku.

Lajkuj Brainee.sk na

Caitlin Johnson žije v bunkri pod zemou na záhrade svojho kamaráta asi mesiac a plánuje zostať v stiesnenom priestore aspoň jeden rok. Počas tejto doby si plánuje ušetriť, aby si mohla kúpiť vlastný dom nad zemou.

image

FOTO Na Slovensku je na predaj historický vojenský bunker. Stojí len pár tisíc a ponúka veľa možností využitia

42-ročná rodáčka z južnej Kalifornie platí svojmu kamarátovi v prepočte 463 eur mesačne za prenájom, na energiách však ušetrí, pretože všetko je poháňané solárnou energiou a vodu má zo studne, uvádza portál Metro.uk. Oproti priemerným nájmom, ktoré sa v Kalifornii pohybujú na úrovni dvetisíc dolárov (1800 eur) je to lukratívna cena.

Bez denného svetla no s lepším spánkom

Bunker, pôvodne postavený v roku 2012, má rozlohu niečo vyše 100 štvorcových metrov a obsahuje 18 ďalších postelí pre prípad skutočnej apokalypsy.

Caitlin doterajšie skúsenosti s pobytom v podzemí zdieľa na svojom TikToku, kde mnohí ľudia vyjadrili isté obavy. Niektorí by sa báli, že by tam uviazli zamknutí. Iní tvrdia, že by nedokázali žiť bez prirodzeného svetla.

Caitlin však trvá na tom, že život v bunkri má veľa výhod. Okrem bezpečnostného aspektu je tou najväčšou výhodou cena nájmu. A odkedy sa tam presťahovala, výrazne sa zlepšila aj kvalita jej spánku. „Mám naozaj kvalitný spánok,“ hovorí. „Doteraz som bola zvyknutá na život v mestách, tu dole však moja myseľ úplne vypne,“ vysvetlila Caitlin, ktorá si chýbajúce zvuky vonkajšieho sveta pochvaľuje.

A pre nedostatok okien našla Caitlin tiež riešenie. „Kúpila som si dennú lampu, ktorá každý deň napodobňuje východ a západ slnka,“ prezradila v jednom zo svojich videí.

Zatiaľ čo mnohí ľudia hovoria, že bunker je „strašidelný“, Caitlin považuje vyhliadku zostať v ňom jeden rok za vzrušujúcu, porovnávajúc ju so zážitkom z reality show.

ANKETA
Vedel by si žiť v podzemnom bunkri?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 03:05